Aktywne Wpisy
sergio91 +6
Moja obecna dziewczyna dostała propozycję sesji zdjęciowej i jest na mnie nieco zła, że nie jestem do tego negatywnie nastawiony.
Z czego to wynika? Kiedyś miałem bardzo atrakcyjną dziewczynę, też dostała taką propozycję. Jako, że byłem młody i głupi to się zgodziłem. Pierwsza sesja spoko, dobre foty. Że wszystko poszło ok, to przyszła propozycja drugiej sesji, nieco bardziej odważnej, też spoko. No to kolejna propozycja, tym razem była to sesja, na której
Z czego to wynika? Kiedyś miałem bardzo atrakcyjną dziewczynę, też dostała taką propozycję. Jako, że byłem młody i głupi to się zgodziłem. Pierwsza sesja spoko, dobre foty. Że wszystko poszło ok, to przyszła propozycja drugiej sesji, nieco bardziej odważnej, też spoko. No to kolejna propozycja, tym razem była to sesja, na której
#laptop #laptopy #gaming
Poszukuję laptopa tylko pod gry typu Baldur 3, Sillen Hill 2 remake, Wiedźmin, RDR2, Elden Ring. Zastanawiam się czy 15' czy 17'. Grane będzie tylko w domu. Stacjonarka odpada. Polecacie coś w budżecie do 6k? Dodatkowo jak wygląda sytuacja z dodatkowym chłodzeniem?Jakieś podstawki czy coś?
Poszukuję laptopa tylko pod gry typu Baldur 3, Sillen Hill 2 remake, Wiedźmin, RDR2, Elden Ring. Zastanawiam się czy 15' czy 17'. Grane będzie tylko w domu. Stacjonarka odpada. Polecacie coś w budżecie do 6k? Dodatkowo jak wygląda sytuacja z dodatkowym chłodzeniem?Jakieś podstawki czy coś?
Używam EntityListener, w postLoad robie deszyfrowanie, w prePersist / preUpdate szyfrowanie pola x.
Generalnie działa to dobrze, ale w preUpdate zawartość changeset - x - oldValue jest zaszyfrowana, tak jakby postLoad w ogóle było ominięte, tak ma to działać? Jak robię dump w odpowiednich momentach wszystko jest ok.
Czyli
1) postLoad, x=1
1) dump - pole x jest odszyfrowane - OK
2) zmieniam x=2 - flush i teraz:
- getEntityChangeSet w preUpdate pokazuje oldValue zaszyfrowane (dlaczego nie odszyfrowane po postLoad?), newValue=2
- dump encji pokazuje x=2
3) pole x poprawnie zapisuje się z nową zaszyfrowaną wartością.
Prędzej tu się pewnie sprawdzi customowy typ pola
https://www.doctrine-project.org/projects/doctrine-orm/en/2.8/cookbook/advanced-field-value-conversion-using-custom-mapping-types.html
Trochę z-----i. Dla tego lepiej wpiąć się w preFlush i w nim ogarnąć oba przypadki (o ile nie pojdziesz w strone customoweog pola)
customowe pole średnio mi tu pasuje, musiałbym hakować i robić DI (wstrzyknąć serwis szyfrujący) czego nie powinienem najwyraźniej robić http://emanueleminotto.github.io/blog/service-injection-doctrine-dbal-type
Piszą, że zastosowanie do prostych rzeczy.
if ($oldValueDecrypted == $args->getNewValue('data')) {
#czyli wartość się nie zmieniła, próbuję anulować zmianę pola:
subject->setData($args->getOldValue('data));
setField(string $value) {
$this->field = $value;
$this->setFieldEncrypted(null); // trigger change on mapped field so onFlush can update encrypted value