Aktywne Wpisy
UmbertoDalleMontagne +703
Nienawidze, ku*wa, hindusów i chciwych niemieckich patałachów z wierchuszki naszego #korposwiat. Przenieśli dział IT od utrzymania wewnętrznych systemów do Indii. Chłopaki z tego Taj Mahal technology team dostali misje w Q4'25 - migrację firmowej kadrowo-płacowej bazy danych do nowego systemu. Wiadomo, że takich rzeczy nie robi się na danych używanych na bieżąco. Oni też to wiedzieli, więc operowali na kopii jak bóg Butter Chiken przykazał. System udało się wdrożyć

żaden nie chciał odpuścić xD #polskiedrogi

Mirki klepie sobie strony, hobystycznie, dla kasy.
Głównie języki na jakich pazuje to html,css,jscript i php żeby formularze zrobić i wysłać maila.
Oczywiście nie ukrywam, że teraz uczę się równorzędnie tworząc projekt - własną stronę z napisanym od podstaw cms - coś ala blog.
Ale nie o to chodzi.
Jak zabezpieczacie klientów przed spamem przy użyciu formularza ?
Ja do tej pory stosowałem recaptchte od Google ale czasami szpeci mi ona stronę.
Myślałem nad rozwiązaniem, że pod formularzem wrzucić jakieś działanie typu 5+7= ? I po wpisaniu 12, ktoś będzie mógł dopiero wysłać formularz - ale nie wiem czy chińskie i ruskie boty od sprzedawania viagry poradzą sobie z tak trywialnym zabezpieczeniem
Jakaś porada ?
@kodecss: recaptcha v2 jest niewidoczna
Bardziej myślałem tak zrobić, że przy kliknięciu przycisku "wyślij" otwiera się okno, w którym musisz uzupełnić captchte2