Wpis z mikrobloga

@fajnytaki299: no to jeśli studiuje i ma dobre wyniki (nawet jeśli nie fantastyczne) to niech dostaje stypendium, żeby mógł się poświecić nauce. Jeśli jedzie na trójach i po ukończeniu studiów nie będzie dobrym specjalistą, to dlaczego społeczeństwo ma mu się dokładać do odraczania wejścia w dorosłość?
  • Odpowiedz
@fajnypierozek: czy ja rozmawiam z osobą upośledzoną?

jest se szymon, on chce być prawnikiem, przez 6 lat pracuje w lidlu by potem otworzyć swoją kancelarię, on przez resztę życia już na oczy lidla nie zobaczy chyba że na zakupach, ale przez te 6 lat zabiera miejsce pracy osobie mniej wykwalifikowanej od niego która potrzebuje przeżyć.
  • Odpowiedz
  • 0
@Iskaryota Podpisać z nim umowę ze będzie pracował przez x lat dla danego szpitala/przychodni. W przypadku uwalenia studiów, pieniądze do zwrotu. Ja miałem takie coś na studiach, tylko umowę miałem z prywatnym przedsiębiorstwem.
  • Odpowiedz
czy ja rozmawiam z osobą upośledzoną?

jest se szymon, on chce być prawnikiem, przez 6 lat pracuje w lidlu

@fajnytaki299: zadam podobne pytanie.

Chcesz rozwiązać problem biedy i braku miejsc pracy socjalem dla szymona zamiast ulatwic przedsiebiorcom tworzyc nowe miejsca pracy dla Szymona prawnika, karoliny ginekolozki i osoby mniej wykwalifikowanej?
  • Odpowiedz