Wpis z mikrobloga

Za rok przymierzam się do kupna auta i już zaczynam szukać, polećcie coś, najbardziej chciałbym bmw ale odrzucają mnie koszty napraw. Teraz chyba najbardziej chciałbym Volvo. #bmw #volvo #skoda #opel #samochody

Jakie kombi byście wybrali do 40k? Diesel minimum 150km

• Opel insignia 11.6% (36)
  • Volvo v60 47.6% (148)
  • Skoda octavia 21.5% (67)
  • Starego kapcia bmw e90(+20k na naprawy) 15.1% (47)
  • Inne(komentarz) 4.2% (13)

Oddanych głosów: 311

• 63
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zakimar: Jasne. Tylko to auto nie jest autem „dla kierowcy”. Jest po prostu narzędziem do przemieszczania. Ja bardzo męczyłem się z tym autem bo nie dawało mi żadnej frajdy.
  • Odpowiedz
@Spiderr: wszystko zależy który rocznik i czy chceszcoś w nim grzebać oraz ile masz do wydania

Ja wzięłam e90 2.0 z 2007 bo lubię naprawiać i grzebać przy nim.
Przez 3 lata włożyłam łącznie z 5k. Z czego 3300 na rozrząd w pazdzierniku( w tym pompa wody zimmeringi itp)

Zależy tez jakie trasy robisz. Ja jeżdżę zazwyczaj autostradą około godziny/dwóch wiec diesel był
  • Odpowiedz
@PeeM69: @czlowiek-lasu: Tak jak mówię- c---a się znam. Aczkolwiek z ciekawości podpytam bo też za rok chciałbym zmienić auto bo akurat skończę studiowanie. F30 a F10 jeśli chodzi o jazdę, komfort, wykonanie i nie awaryjność. Jak to wygląda, i czy ta klasa 5 faktycznie prezentuje lepszy standard?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@PanKracy582: a, to ile przed czasem można się dowiadywać o auto? Nie wiedziałem, że tu są jakieś regulacje.

Napisałem, że minimum 150km kombi i diesel, masz problemy z czytaniem? A rocznik to oczywiste, że najmłodszy jaki się da. Twój post jest trochę z d--y.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@PeeM69: jeżdżę e46 i dobrze wiem, że to jedne z najlepszych aut dla kierowcy. Dlatego serce mówi bmw i opinia mnie nie interesuje.(tym bardziej że lubię dresy) ( ͡° ͜ʖ ͡°) a trasy to głównie praca 30km w jedną stronę, dlatego diesel.
  • Odpowiedz
@Spiderr: muszę przyznać ze ciężko mi doradzić. 30 km czasem zajmuje 20 minut a czasem godzinę.
A diesel osiąga swoją temperaturę i gestosc oleju ok 15 minut po odpaleniu. Nie wiem czy zdąży się rozgrzać :)
  • Odpowiedz