Aktywne Wpisy
zackson +5
Co można zrobić samemu (+ szwagier) w mieszkaniu deweloperskim bez żadnego doświadczenia? Nauka przez oglądanie tutoriali na YT xD Na razie tylko malowanie + kładzenie podłogi (panele) przychodzi mi do głowy. Płytki w łazience za duże ryzyko, że będą krzywo. Meble robi stolarz.
#remontujzwykopem #remont #mieszkanie #nieruchomosci
#remontujzwykopem #remont #mieszkanie #nieruchomosci
apeee +54
Co powinienem wiedzieć? Do porodu miesiąc i dopiero teraz zacząłem się stresować. Co możecie doradzić?
#ojcostwo #tacierzynstwo
Od siebie dodam żeby zamontować przewijak na łóżeczku, to sporo ułatwia i jakaś lampka z ciepłym światłem o niedużej mocy na nocne przewijanie. Karmienie piersią jest najzdrowsze, najtańsze i najwygodniejsze.
Pozdrawiam i powodzenia
Nie czytałem wszystkich postów więc nie wiem czy ktoś to napisał ale moja rada to nie rób nic na siłę, obserwuj, ucz się i bądź elastyczny. Jeśli jakiś polecany absolutnie-przez-wszystkich sposób np. na karmienie nie działa to nie zmuszaj siebie i dziecka do tego. W innym przypadku będzie się musiał spowiadać terapeucie za 30 parę lat ;)
Mój syn był totalnie antysmoczkowy i nie akceptował nawet butelki. Pamiętam jak w desperacji próbowałem mu nawet przytrzymać tego smoka żeby possał i się uspokoił jak się domyślasz z odwrotnym skutkiem. Szybko odpuściliśmy i próbowaliśmy innych sposobów.
Kolejna rzecz, czas z--------a jak szalony. Ja tu opowiadam o smoczkach a mój syn ma 3,5 roku i składa już lego dla starszaków. Cholera! w moim świecie ignoranta myślałem, że będziemy się bujać z wózkami przez czort wie ile czasu. To się wiąże z dwoma rzeczami: każdy kryzys szybko mija i czasem lepiej go przeczekać. Tak mieliśmy z kolkami i budzeniem się 4-5 razy w nocy na karmienie. Druga to fakt, że gadżety w większości przypadków to strata szmalu. Fajnie, że masz wózek za 4 koła. Za max 2 lata będziesz błagał żeby ktoś go wziął za 1/4 ceny. Monitor oddechu? Dostaliśmy go w prezencie i puściliśmy go wciąż w folii bo się
Już teraz polecam przeczytać takie książki jak 'Twoje kompetentne dziecko' czy 'Wychowanie bez kar i nagród' oraz zainteresowanie się pojęciem rodzicielstwa bliskości. Nie słuchajcie rzeczy typu nie noś, bo się przyzwyczai. Młode tego potrzebuje, jest nowe na tym świecie i jedyne co go chroni przed wszystkimi nieznanymi odgłosami i zapachami, to wasze ramiona. Nie słuchajcie ludzi, którzy mówią coś o konieczności wypłakiwania się.
Bardziej przyziemnie - UOKiK na koniec zeszłego roku zrobił ranking pieluch, Pampersy wypadły najgorzej. U nas sprawdziły się Bella Happy
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
No to jest zacne :) dokładnie u mnie tak było :D
Po drugie jak dziecko płacze pomimo tego że dopiero co było na cycku, przybrane i odbite etc... to może być głodne. Z cycka nie zawsze