Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Pytanie do #warszawa
Mam możliwość "kupienia" działki w okolicach #minskmazowiecki wiem ze teraz to straszna dziura.
Oczywiście nie Mińsk( ͡° ͜ʖ ͡°) tylko ta dzialka.
Tam nawet drogi nie ma utwardzonej.

Ale tak w perspektywie 30 lat to w którym kierunku będzie rosnąć warszawa?
Są jakieś plany?
#nieruchomosci
"kupić" w cudzysłowie bo sytuacja jest skomplikowana i będzie wymagała czasu i kasy.
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sl_w_k_1: skoro nie masz o takich intresach pojęcia i zaczynasz rozeznanie od pytań na wykopie zamiast u wykształconego gościa, który tym się zajmuje zawodowo, to powiem tak. Śmiało odpuść sobie, nic dobrego z tego nie będzie
  • Odpowiedz
@Sl_w_k_1: najpierw dowiedz się skąd takie rozbieżności, bo to nie jest normalne i podejrzewam, że próbujesz lecieć ze mną w uja ( ͡° ͜ʖ ͡°) A jeśli nie, to wydaj trochę kasy (w końcu nie kupujesz truskawek w sklepie) i zatrudnij porządnego rzeczoznawcę a nie jakiegoś gienka spod sklepu. Swoją drogą kogo ty chcesz mirek oszukać? Chcesz kupić działkę za milion a szukasz dobrej rady na
  • Odpowiedz
@Sl_w_k_1 co roku kolejne biurowce budują się coraz bardziej na zachód. Już teraz centrum "grawitacyjne" z marszałkowskiej zaczyna coraz bardziej przesuwać w stronę Towarowej. Jak chcesz kupić coś na wypizdowie to już lepiej Grodzisk Mazowiecki.
  • Odpowiedz

@Sl_w_k_1: w którym by nie rosła, to nadal będzie wypizdów. tzn jeśli Ty nie potrzebujesz na co dzień bywać w Wwie to może i nie problem, ale jeśli myślisz o dzieciach, to będą albo skazane na długie i upierdliwe dojazdy pociągami do szkół w Warszawie, albo ugrzęzną w lokalnych gimnazjach i liceach i wyrosną na przegrywów (
  • Odpowiedz
  • 0
O@bazylczuk: ile kosztuje mieszkanie 50m2 w wawie? Jak sie na to popatrzy to juz ten milion nie robi takiego wrażenia.
Rozbieżność wynika z tego że xa jedną wycenę płaciłem ja za druga sprzedający ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
mam po dwie/trzy strony wyjaśnione dlaczego tak?

@Sl_w_k_1: Nie wiem dlaczego, przeczytaj. IMO albo czegoś nie zrozumiałeś albo p--------z, takie rozbieżności nie są możliwe.
  • Odpowiedz
jeden mówi działka warta 1mln druga 50k

@Sl_w_k_1: Obaj mówią o tej samej działce? Przecież to jakiś absurd. Jaka to działka, budowlana, rolna? Od której strony miasta? Jaki jest plan zagospodarowania przestrzennego, co na tej działce można postawić? Jakie są przyłącza? Ile do centrum Mińska? Budowlane działki na bliskich obrzeżach Mińska chodzą w okolicach 100 000/150 000 zł/tysiąc metrów.
  • Odpowiedz
  • 0
@Edisonof: tak jak napisałem jedna wycena zrobiona na zamowienie przez kupujacego druga sprzedającego.
Trzeba dojechać kilka km do Mińska.
Cholera wie jaki ma stan bo jest w otulinie czegos tam i mam dwa różne papiery co do stanu.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Sl_w_k_1: nikt ci nie jest w stanie na to odpowiedziec xD 20 lat temu centrum biznesowe to byl mordor, poludnie. Teraz? Powstaja tam mieszkania w miejsce biurowcow, a centrum biznesowym stalo sie rondo onz na woli.

Nikt ci nie odpowie co bedzie za 30 lat.

Ale podobno na nieruchomosciach nigdy sie nie traci, wiec kupuj kupuj. Taniej nie bedzie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz

@Sl_w_k_1: Gdy byłem jeszcze młody moja mama miała okazję kupić działkę w Cegłowie (10 km od Mińska) do której nie było drogi utwardzonej a od najbliższych zabudowań był0 800 metrów. 14000k pln w 2004 roku. Byłem trzy tygodnie temu na sąsiedniej działce i wszystkie na tej ulicy były zabudowane i wyprzedawały się po 60k - 100k pln
  • Odpowiedz
@Sl_w_k_1: Za takie rozbieżności ceny to kryminał powinien być. Stary, kilka km od Mińska, toż to zadupie. Ludzie ciągną do Mińska z okolic kilkunastu kilometrów od strony północnej, południowej i wschodniej. Kupują mieszkania w blokach. Żeby tam się budować nie ma opcji, chyba że masz tam rodzinę i rozważasz powrót w rodzinne strony.
Cena 1 000 000 to za działkę 10 000metrów z dobrym dojazdem na autostradę i z planem
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Sl_w_k_1: a powaznie - na dzialki wokol warszawy ZAWSZE bedzie popyt, bo miasto sie uprzedmiesciawia (taka moda zachodnia). Jest ryzyko, ale nie powinienes stracic. Ale zrob lepszy risercz prawny - m. In. Pod katem planu zagospodarowania przestrzennego, okolicy, stanu prawnego itd. najlepiej skonsultuj to z prawnikiem.
  • Odpowiedz
@Sl_w_k_1: Mińsk się mocno zmienił w ostatnich latach. Z miejsca gdzie chodzą niedźwiedzie polarne po ulicach, stał się bardzo ładnym miastem. A po otwarciu obwodnicy i teraz autostrady to już w ogóle. Powiedz chociaż po której stronie Mińska ta działka, to więcej ci doradzę.
  • Odpowiedz