Wpis z mikrobloga

Namiar na bezpieczną aborcję.

Wszyscy wiemy, że tak naprawdę nikt nikomu nie musi się tłumaczyć dlaczego chce wykonać aborcję. Jednak dziś przedstawię Wam podawane najczęściej powody przerwania ciąży. Liczby do wpisu brałam z tego badania.

Aż 74% osób odpowiedziało, że chce przerwać ciążę w trosce o inne osoby. Pod tym rozumiemy problemy finansowe, problemy w związku czy ogólnie problemy rodzinne związane np. z koniecznością opiekowania się chorym dzieckiem czy innym członkiem rodziny.

73% osób jako powód podało problemy finansowe (niezależnie od odpowiedzi powyżej). Jest to moim zdaniem całkowicie zrozumiałe, bo dziecko kosztuje. I nie, nie wystarczy dziecka kochać i jakoś to będzie. Żyjemy w czasach, gdzie pieniądze są niezbędne, żeby dziecko miało wszystko czego mu trzeba.

Posiadanie dziecka koliduje ze szkołą/pracą/innymi obowiązkami - tak odpowiedziało 69% osób. I to także jest dla mnie zupełnie zrozumiałe. NIE KAŻDY CHCE MIEĆ DZIECKO teraz albo kiedykolwiek. Jedni spełnią się jako rodzice i to da im szczęście. Inni z kolei chcą robić karierę, bo dla nich szczęście to zostać prezesem wielkiej firmy i mnóstwo kasy. Obie wizje szczęścia są w porządku. Tak jak i zresztą wszystkie inne, których realizacja nie krzywdzi innych.

48% - niechęć bycia samotną matką /problemy w związku. Samotni rodzice nie mają łatwo, zatem nie każdy chce się podejmować tego zadania. Problemy w związku także nie wróżą dobrze. Nie sądzę, żeby dziecko rozwijało się dobrze obserwując toksyczny związek rodziców, a często niestety tak to wygląda. 'Zostańmy razem dla dobra dziecka'.

Dla 38% osób niedawno urodzone dziecko jest powodem przerwania aktualnej ciąży. Noworodki i niemowlęta wymagają naprawdę dużo czasu, uwagi i siły. Nie każdy chce i może podjąć się takiego zdania x2.

Wszystko wyżej to ogólniki, zdaję sobie z tego sprawę, jednak pamiętajmy jedno - sama niechęć bycia w ciąży jest wystarczającym powodem do jej przerwania. Nikt nikogo nie może zmusić do kontynuowania jej.

Dlatego jeżeli jesteś w niechcianej ciąży, to pamiętaj - nie jesteś sama!

35/x

#aborcja #codziennepowiedzkomus <- tag do obserwowania/czarnolistowania

Kochani, jak już Was wołam to nie musicie plusować komentarza z wołaniem! Ułatwia mi to znacznie wpisywanie nowych osób na listę, bo nie korzystam z mirkolist tylko mam plik, do którego wklejam sobie plusujących. :)

JEŻELI JEDNAK JESZCZE CIĘ NIE WOŁAM, TO PLUSUJ ŚMIAŁO PIERWSZEGO KOMCIA Z WOŁANIEM
Amishia - Namiar na bezpieczną aborcję. 

Wszyscy wiemy, że tak naprawdę nikt nikom...

źródło: comment_1615045945PVtLLkM74LgU51qqSb512g.jpg

Pobierz
  • 274
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Amishia: Jak był ten discord co "gej przeciw światu" ich zdemaskował, że wysyłali dzieciom środki hormonalne w celu "zmiany płci", to główna osoba z tego discorda mówiła tam prywatnie, że robi to dla własnej przyjemności.

Nie wykluczam, ale można przyjemne połączyć z zarobkiem więc to nie przeszkadza. :)
  • Odpowiedz
@ponerLokej: oczywiscie ze to jest stawienie czola sytuacji i rozwiazanie problemu.
Nie ma tu zadnego przerzucania odpowiedzialnosci, tylko wlasnie wziecie jej na siebie i zrobienie aborcji oraz pokrycie jej kosztow.

Nie wiem tez skad wymysliles to zdziwienie ciaza; bo kolejny raz o tym piszesz. Kazdy kto ma choc podstawowa wiedze wie ze antykoncepcja zawodzi i moze zdazyc sie ciaza. Odpowiedzialnie jest miec albo oszczednosci (choc to kwota ok 400-500 zl,
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@milymirek: Nadal to nie zmienia tego, że nikt mi za to nie płaci xD chodzę do normalnej pracy i to tam zarabiam pieniądze, a to robię, bo uważam, że skoro ludzie nie mają wsparcia w swoim państwie, to trzeba im pokazać, że mimo wszystko mogą liczyć na kogoś
  • Odpowiedz
@Amishia:

Celem nie jest zakończenie życia płodu, a zakończenie ciąży.

a "zakończenie ciąży" nie jest równoznaczne z zakończeniem życia płodu człowieka?
Czy sugerujesz, że istnieje możliwość wyizolowania płodu, by mógł żyć dalej?
  • Odpowiedz
Celem nie jest zakończenie życia płodu, a zakończenie ciąży.

@Amishia: O c--j ale logika. Celem Hitlera nie było wymordowanie m.in. żydów tylko pozyskanie miejsca do życia dla jego rodaków, ergo to dobry chłopak był xD
  • Odpowiedz
@ponerLokej: "Mówisz o tym jakby to było takie fajne, bezpieczne, niezobowiązujące, moralne, etyczne i przede wszystkim - proste jak wyrzucenie śmieci wieczorem. "

Raczej o tym nier pisalem. No ale w sumie tak. Fajne - w tym sensie ze rozwiazuje powazny problem jakim jest niechcioana ciaza.
Bezpieczne - no tak, aborcja to jeden z najprostszych i najczestszych zabiegow ginekologicznych. Podobnie zazycie profesjonalnego zestawu do abrocji farmakologicznej.
niezobowiazujace - pewnie, aborcja nie zobowiazuje do niczego.
  • Odpowiedz
a nie pytam o powody filozoficzne, tylko pragmatyczne.

@ponerLokej: Skąd mam to wiedzieć. Przecież nie rozmawiamy o konkretnej osobie. Ile osób tyle powodów.

rozmyć filozoficzną dysputą o moralności dwóch dorosłych
  • Odpowiedz
  • 1
@marekrz: Już dziś się dowiedziałam, że istnieją sztuczne macice, więc powtórzę - jeżeli ktoś chce, to może zbierać te płody i je ratować.

@Spring90: Przestań wtrącać się w moje rozmowy z innymi ludźmi. Dodatkowo jeszcze pisząc nieprawdę.

@lintfree: Ty to powiedziałeś. Zresztą porównywanie śmierci milionów osób, do przerwania ciąży, której skutkiem ubocznym jest obumarcie płodu, jest po prostu obrzydliwe i świadczy o Tobie bardzo zle.
  • Odpowiedz
@Amishia:

Już dziś się dowiedziałam, że istnieją sztuczne macice, więc powtórzę - jeżeli ktoś chce, to może zbierać te płody i je ratować.

Czy ty masz jakieś problemy z rozróżnianiem science fiction od rzeczywistości?
  • Odpowiedz
że istnieje możliwość wyizolowania płodu, by mógł żyć dalej?

@marekrz: Być może kiedyś będzie. Może nawet będzie je można wszczepiać pro-liferom. A do tego czasu cóż... Nie ma to i tak znaczenia. Celem jest wyjęcie płodu naruszającego nietykalność cielesną matki. Zabijanie ich nie jest celem.
  • Odpowiedz
@Amishia: Typowo lewackie podejście. O nie! Ten argument jest bardzo niewygodny, jak śmiesz takiego użyć. Śmierć milionów osób -- dobro milionow niemców. Dzielimy obie strony przez milion i mamy śmierć jednej osoby --- dobro jednej osoby. Zanim napiszesz, że płód to nie człowiek/osoba to przypomnę, że dla pana H. żydzi to też nie ludzie ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
  • 1
@marekrz: tak i już to mówiłam. Natomiast nie jest to celem aborcji. Celem aborcji jest zakończenie ciąży, a zakończenie życia płodu jest tego skutkiem ubocznym.
  • Odpowiedz