Wpis z mikrobloga

Zamiast tego zachęca cię do zaplanowania swojego życia dekada po dekadzie i upewnienia się, że maksymalizujesz swoje doświadczenia na każdym etapie, gdy jesteś jeszcze wystarczająco młody, aby cieszyć się każdą fazą. Na przykład, spędzaj czas w skateparku i na stokach narciarskich z czarnymi diamentami w wieku 20 i 30 lat, zamiast oszczędzać każdego dolara w nadziei, że po przejściu na emeryturę w wieku 60 lat będziesz mógł więcej jeździć na snowboardzie.

Instead, he encourages you to map out your life decade by decade and make sure that you maximize your experiences in each stage, while you are still young enough to enjoy each phase. For example, do your time in the skate park and the black diamond ski slopes in your 20s and 30s, rather than saving every dollar in the hopes that you can do more snowboarding after you retire in your 60s.

#mrmoneymustachequotes #rozwojosobisty
  • 4
@Phallusimpudicus: Dziewczyno.. Jak ja byłem w podstawówce to ze zrozumieniem założyłem reklamówki foliowe na buty żeby nie przeciekały i to jeszcze tak żeby starzy nie widzieli bo było by im przykro... A tu piszesz o jakiejś emeryturze... Czy faktycznie za mało przeszedłem żeby wierzyć w to co tu piszesz??