Wpis z mikrobloga

Jestem na izolacji w związku z Covidkiem i codziennie o 9 ran na telefon komórkowy, żeby nie było wątpliwości dzwoni do mnie policjant i się pyta, czy jestem w domu, ja mówię że tak i koniec rozmowy. Powiedzcie mi, gdzie tu jest logika? Przecież komórkę mogłabym odebrać wszędzie? Jaki sens ma taka kontrola? XD
#koronawirus #covid19 #policja
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@LilyOfTheValley: I słusznie ( ͡° ͜ʖ ͡°) wychodzę z tego samego założenia dlatego tym bardziej dziwi że nikt nas nie odwiedził jeszcze. W sumie co się dziwić policja ma ważniejsze zadania np. zamykanie ludziom przedsiębiorstw
  • Odpowiedz
@worldmaster: jak miałem covid tydzień temu to w ciągu całej izolacji byli u mnie 3 razy stając na wjeździe na moją ulicę (60m od domu) i pytali czy wszyscy domownicy są :D fikcja
  • Odpowiedz
@LilyOfTheValley: To nie musi być policja. I nie smiej się bo mają dostęp do lokalizacji telefonu. Jeśli zadzwonisz na nr. alarmowy z włączoną lokalizacją na telefonie to oni mogą od razu wysłać współrzędne kierowcy karetki i skierować go na miejsce dokładnie.
  • Odpowiedz
o ktorej najwczesniej dzwonią i co gdybyscie nie odebrali?

Dzwonią do skutku czy przyjezdzają?

@worldmaster: 8:30, a co by było nie wiem bo odbierałam, trochę słabo bo o tej porze to ja śpię ¯\_(ツ)_/¯

To nie musi być policja. I nie smiej się bo mają dostęp do
  • Odpowiedz