Wpis z mikrobloga

Znudziła mi się ta gra bo do wszystkiego chcę podchodzić zbyt "kompetytywnie". Duży i skomplikowany mod? Trzeba grać schematem main busa bo inaczej zakopię się w spaghetti. Main bus zbyt "noobski"? To może city block, który jest jeszcze bardziej schematyczny i bezmózgi niż main bus. Mega fabryka na vanilli? Trzeba obliczyć dosłownie wszystko tutaj https://kirkmcdonald.github.io/calc.html . A nie, czekaj jest tam błąd, może lepiej samemu spędzić 20 godzin na robieniu arkusza w excelu. Wszystko musi być idealnie więc koniec końców nie chcę niczego zaczynać. Jest jakiś sposób na rozgrywkę, aby nie można było jej sprowadzić do takiej schematyczności? Podobno space exploration zmienia rozgrywkę na innej zasadzie niż inne mody, ale nie bardzo wiem jak.
#factorio
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kutalongest w seablocku mainbus mi się nie sprawdził. Mam coś w stylu railworda, chociaż też nie do końca. Do tegorocznej jest tyle różnych sposobów na osiągnięcie tej samej rzeczy, że w necie po prostu nie ma żadnych dobrych blueprintow. Do tego zmiany wprowadzane w różnych wersjach i to co jest jest już pewnie nieaktualne. @sorek mocno poleca spacer exploration i to będzie kolejny mod po tym jak już odpalę rakietę
  • Odpowiedz