Wpis z mikrobloga

Pamiętacie jak po aferze taśmowej na wykopie i nie tylko, podniósł się wrzask: "Jak tak można przeklinać! Zgroza! To obraza Języka Polskiego!". Ciekawe, czy te same językowe przyzwoitki dziś też tak będą wrzeszczeć...

Pracownik pytał wójta Pcimia o wuja, współwłaściciela firmy Elektroplast Romana Lisa, z którym jest skonfliktowany.

– Masz wieści, gdzie ta k*a jeździ, Lis? Obajtek na to odpowiedział: "No jeździ, nie zabronisz mu przecież. Na razie nie ma takich spektakularnych, trzeba go chu.a. No nie ma wyjścia, przyjacielu, to są grube tematy, ciągną się, ku..a, jak krew z nosa. (...) Wiesz, że te ku..y, nic im nie spadły obroty?".

Dalej wójt Pcimia wyjawił też, że ma "swojego człowieka" w Elektroplaście, który dyktuje mu ceny "z komputera". Swojego wuja obrzucał z kolei wulgaryzmami, których w rozmowie pojawiła się wręcz niezliczona ilość.

– Sk****n. Ten ch*j p*****y, brudna p*a. W***a mnie to, wiesz, ale co mam zrobić? Ten p***y Elektroplast wiecznie, ka, słyszę. (...) Stary buc, który na emeryturze powinien siedzieć po sześćdziesiątce, a drugi już, ka, koło siedemdziesiątki ma. (...) Nie damy się, my go i tak weźmiemy. Cha trypla

https://www.wykop.pl/link/5976279/wyborcza-opublikowala-tasmy-obajtka/

#polska #przestepczosc #jezykpolski #bekazkatoli #bekazpisu #bekazprawakow #afera #neuropa #4konserwy
  • 39
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jak tak można przeklinać! Zgroza!

@Takiseprzecietniak: to o mnie, ale gorzej mówiłem o morawieckim, który jako polak katolik cieszył się, że kubica się prawie zabił, bo jego bank nie musiał go sponsorować. A na tego to już mi szkoda strzępić ryja.
  • Odpowiedz
@Takiseprzecietniak: Nasi przeklinają w słusznej sprawie, dla dobra kraju, narodu i Boga, a w trakcie są silni , męscy i piękni. A wasi jak przeklinają to chamy, prostaki i pewnie złodzieje. Dwójmyślenie w rozkwicie w narodzie.
  • Odpowiedz
@Takiseprzecietniak spokojnie. Oni nawet belki w swoim oku nie zobaczą. Takie czepianie sie slwonictwa to tylko w kierunku "lewactwa" jako ostatnia deska ratunku, a u pisowca powód do dumy bo "bo chlop taki sam jak my".

Szkoda nerwów. To są cymabały
  • Odpowiedz