Wpis z mikrobloga

tworzy te same pary kluczy równolegle.

@balrog84: czy ty czlowieku zdajesz sobie sprawe z tego co mowisz? wiesz jakie jest prawdopodobienstwo wylosowania tego samego seeda? na samych 12 slowach, przy uzyciu 2048 slow prawdopobienstwo wynosi 2048^12 = 2^132, dla 24 slow wynosi wiecej niz liczba atmow we wszechswiecie.
oczywiscie tworca oprogramowania moze uzyc mniej slow, nawet jesli uzyje tylko 20 slow to prawdopodobienstwo wynosi: 5.9604645e-32
wezcie troche poczytajcie zanim zaczniecie pisac
@sajmen: nie zrozumiałeś mnie, chodzi o to, że jeśli ktoś napisze skrypt generujący pary adresowe: klucz prywatny klucz publiczny, niech będzie że generuje unikatowe kolejny wynikający jakoś z poprzedniego i następnie opublikuje to jako narzędzie do tworzenia portfela w sposób bezpieczny, to może mieć furtkę, w której wygeneruje te kilka milionów u siebie i za kilka lat sprawdzi stan, powiedzmy że trafia 100 BTC na jednym z adresów i może je
@sajmen: nie zrozumiałeś mnie, chodzi o to, że jeśli ktoś napisze skrypt generujący pary adresowe: klucz prywatny klucz publiczny, niech będzie że generuje unikatowe jeden wynikający jakoś z drugiego i następnie opublikuje to jako narzędzie do tworzenia portfela w sposób bezpieczny, to może mieć furtkę, w której wygeneruje te kilka milionów u siebie i za kilka lat sprawdzi stan, powiedzmy że trafia 100 BTC na jednym z adresów i może je
@sajmen: Twórcy walleta takiego jak electrum oczywiście nie, ale są na różnych stronach generatory adresów (sam prosty skrypcik generujący - nie rozbudowana aplikacja). Mnie chodziło tylko o to, który z nich jest legitny, z takim zapleczem i ludźmi zaangażowanymi w projekt, że ich strona jest bezpieczna. Bo to kolejny potencjalny hak, czyli podmianka skryptu na serwerze. Jeżeli masz jakąś witrynę, której nikt nie pilnuje, to nie ma żadnej gwarancji że to
@sajmen: Twórcy walleta takiego jak electrum oczywiścienie, ale są na różnych stronach generatory adresów (sam prosty skrypcik generujący - nie rozbudowana aplikacja). Mnie chodziło tylko o to, który z nich jest legitny, z takim zapleczem i ludźmi zaangażowanymi w projekt, że ich strona jest bezpieczna. Bo to kolejny potencjalny hak, czyli podmianka skryptu na serwerze.

@balrog84: a nie to ok, zwracam honor, faktycznie Cie nie zrozumialem z tym "rownleglym seedem",
ch 12 slowach, przy uzyciu 2048 slow prawdopobienstwo wynosi 2048^12 = 2^132, dla 24 slow wynosi wiecej niz liczba atmow we wszechswiecie.

oczywiscie tworca oprogramowania moze uzyc mniej slow, nawet jesli uzyje tylko 20 slow to prawdopodobienstwo wynosi: 5.9604645e-32

wezcie troche poczytajcie zanim zaczniecie pisac takie glupoty, bo az sie niedobrze robi od takiej niewiedzy

@sajmen: Weź się nie #!$%@? w dyskusję jak nie masz pojęcia o czym mówisz.