Wpis z mikrobloga

@voliereen: a widzę faktycznie na wcześniejszych zdjęciach jest koszulka pod spodem, jak robisz na innych materiałach (innych ubraniach itp) to też używasz tego białego materiału (w sumie nie wiem co to jest xd) czy np robisz bez? Chciałem kiedyś zacząć ale podchodziłem do tego jak pies do jeża i np próbowałem na samej koszulce co nie było zbyt udane.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Anagama: o wiele lepiej to wygląda z tym materiałem, masz grubszą warstwę, nie rozciąga się nic i łatwiej na tym rysować, ja tego używam to każdego cienkiego czy rozciągliwego materiału
w internecie czy jakieś porządniejszej pasmanterii znajdziesz to pod nazwą stabilizator rozpuszczalny w wodzie
  • Odpowiedz
@voliereen: kozak, pochodzę po pasmanteriach może będzie ten stabilizator, wcześniej mówiłaś że wprasowujesz go na koszulki czyli zakładam że można wyszywać tylko na nim dobrze myślę czy tam było też coś innego?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Anagama: teraz mówisz o czymś innym, to jest flizelina rozpuszczalna w wodzie, ją układasz na koszulce i robisz w ten sposób dwie warstwy, jak robię naszywki to haftuje na filcu i potem mam arkusz 'iron on adhesive' czyli basically arkusz kleju na gorąco, z jednej strony ma papierek zabezpieczający, a z drugiej przykładam do tyłu naszywki i prasuję, później mogę odczepić zabezpieczenie i przyprasowac gdzie chcę, ten klej kupowałam akurat
  • Odpowiedz