Wpis z mikrobloga

#rozdajo pizza lub coś innego z #pysznepl wśród plusujących bez warunków

Rozdajo z tej okazji, że wczoraj na Top Garze udało mi się przebić 27 000 subskrypcji :D! Gdy pod koniec marca 1 roku pandemii pisałem Wam na #kuchniamg78 o pomyśle założenia kanału to nie myślałem, że takie liczby są możliwe.

Staram się cały czas rozwijać kanał i chcę aby przygotowywane przeze mnie treści były coraz lepsze. Jak oglądam pierwsze filmy to widzę jaki zrobiłem progres, ale widzę też jak dużo jeszcze pracy przede mną.

Kanał radzi sobie całkiem nieźle, walczę z youtubowym algorytmem, który czasem okazuje się dla mnie łaskawy (duży wzrost liczby subów w wakacje spowodowany był dużą ilością właśnie wyświetleń miniatur w YT). Staram się pomagać szczęściu i nie liczyć tylko na YT docierając do nowych odbiorców.

Mam dla tych z Was, którzy robili jakieś dania z publikowanych przeze mnie przepisów i im smakowało małą prośbę:


Z racji, że wyszukiwarka YouTube cały czas po wpisaniu Top Gar proponuje Top Gear to jak ktoś chce komuś łatwiej powiedzieć o kanale to można też podać adres wwww.topgar.pl

Dziękuję,
MG78

PS Nie wiem czy moja morda będzie na tyle zachęcająca aby dać plusa ale nie mam dziś innego pomysłu na zdjęcie niż #pokazmorde
MG78 - #rozdajo pizza lub coś innego z #pysznepl wśród plusujących bez warunków

Ro...

źródło: comment_16139983333f11JQJOvzmEmQQ8vp9Fgf.jpg

Pobierz
  • 165
  • Odpowiedz
@printf: Akurat bezpośrednie wejścia na YouTube nie są na tyle ważne co samo rekomendowanie przez YouTube treści i ilość wyświetleń miniatur.

Problem z wyszukiwarką bardziej jest wtedy kiedy ktoś mówi komuś, sprawdź sobie Top Gar na youtube i ta osoba wpisuje w wyszukiwarkę i nie zauważa, że jej yt dał inne wyniki
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@MG78: mam wrażenie, albo jakoś zmarniales wnusiu ( ͡° ͜ʖ ͡°) Pora na jakieś dwie dokladeczki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@euklides licencją nie musisz się martwić - są też bezpłatne programy do montażu, a jeśli chodzi o sam montaż to jest stosunkowo łatwy do ogarnięcia, a do tego cała masa tutoriali na YT :D
  • Odpowiedz
@euklides: Większa bariera wejścia to według mnie sprzęt. Premiere też ma chyba opcję miesięcznej licencji za darmo, ale trochę czasu potrzeba poświęcić na jego naukę.

Generalnie jakbym nie miał sprzętu to pewnie nie pomyślałbym o tym. To była trochę spontaniczna decyzja, ale jestem zadowolony że ją podjąłem :)
  • Odpowiedz
@MG78: U mnie czesto jest tak ze ja znam twórce subskrybuje ale nie mogę znaleźć w subach to wpisuje nazwę i właśnie zawsze dostaje wyniki z motoryzacją :/ Wiec już waszego kanału szukam po czosndogu :D
  • Odpowiedz
Robiłem w weekend pulled pork z Twojego przepisu na imprezę urodzinowa i to był hit, znajomi pytali o przepis wiec skierowałem ich na kanał ;)
  • Odpowiedz
@printf: Jak będziesz wpisywał Top Gar i później zaznaczał, że chodziło Ci o Top Gar to może youtube z czasem skuma ;d No ale jak coś można też przez www.topgar.pl bezpośrednio
  • Odpowiedz
@kania-19 będę coś myślał, narazie myślę coś po kosztach ogarnąć jak będzie potencjał i odezw że ktoś to ogląda oprócz mamy i babci to bym myślał dalej :)
  • Odpowiedz
@euklides Wiadomo, z czasem zaczyna się dopiero inwestować w sprzęt, kiedy z @MG78 zaczynaliśmy prowadzić bloga to nie mieliśmy nawet aparatu :D Teraz mamy wspaniałe Lumixy, ale wcale nie trzeba mieć nie wiadomo jakiego aparatu, żeby zacząć coś nagrywać, a spróbować swoich sił warto, trzymam kciuki!
  • Odpowiedz
@MG78: dopiero przeszedłem z poziomu grzanek do kanapek z miksem warzyw, ale kiedyś pewnie zrealizuję któryś z przepisów. Różowa zaczęła robić ciasta, to ją na reesesy namówię.

Ps. Nie potrzebujesz degustatora? ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@kania-19 właśnie ciekaw jestem jak obecne telefony nagrywają takie za (1200-1500)zł. Trzeba będzie spróbować i zobaczyć na komputerze xd kurde śmiesznie to brzmi
  • Odpowiedz
@MG78 gratuluję i trzymam kciuki za dalszy rozwój kanału. Robiłem lazanie z kurczakiem w sosie miodowo-cebulowym z Twojego przepisu i wyśmienita wyszła. Treściwa, pod whisky idealna. Będę próbować dalej z Twoim przepisami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz