Wpis z mikrobloga

Mirki czy ktoś z tagu #bieganie zechce rzucić okiem na moje staty (garmin/strava). Śmigam amatorsko już kilka lat, latem w 2019, czas na dychę spokojnie na 49minut, w 2020 troszkę przerw w bieganiu a w tym roku no z dyszką kręcę się w okolicy godziny i jestem bardziej zmasakrowany po takim treningu niż kiedyś (teren i pogoda trochę inna). Trochę mnie to demotywuje.
Może za bardzo cisnę w wyższych strefach czy coś w tym stylu?
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PurpleHaze: no właśnie latam z garmin coachem ale konkretnie mi to nie leży bo przyzwyczaiłem się do całkiem innego treningu. Coś tam poczytałem i sprinty jakieś wrzucam do planu.
  • Odpowiedz
@PurpleHaze: masz jakąś księgę do polecenia? Na stronach/forach/yt jest sporo informacji, ale jakoś wolę czerpać wiedzę z książki, mam wtedy większe zaufanie do autora rad.
  • Odpowiedz
@mat_pl: Daniels jako biblia "bieganie metoda danielsa", mozna sie zaznajomic, wielu poleca ta pozycje zeby poczytac co i jak i z czym, aczkolwiek plany w ksiazce sa dla bardzo ambitnych i sporo osob twierdzi ze sa za mocne dla typowego amatora.

Skarzynski swoim "biegiem przez zycie" tez sporo wnosi do tematu, to tzw polska szkola biegania, troche sie roznica jednostki i metody od tych opisanych przez danielsa, mam wrazenie ze
  • Odpowiedz
@mat_pl: Bo nie trenujesz, tylko biegasz.

@PurpleHaze: D--a to boli od tych ćwiczeń, co gość w książce opisuje :D Wykroki, przysiady, wejścia, zejścia, dej pan spokój. Ale faktycznie fajna, sporo materiałów jest też na stronie.

Ale trochę rozumiem, różne rzeczy robię - bieganie, szosa, MTB - ale tylko na skiturach da się chyba zrobić 1000 przewyższenia w górę i w dół w 2 godziny.
  • Odpowiedz
@mucher: no może i tak, staram się wplatać różne tryby w bieg - sprinty, bieg pod górę itd. Mieszam teren po którym biegam tak aby nie latać ciągle tak samo. Widocznie za mało ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@PurpleHaze: Mireczku ogromne dzięki raz jeszcze za książki. Jadę właśnie z "pod górę". Kurde jestem n jakieś 60 stronie i jestem załamany moim błędnym myśleniem na temat treningu. Fuck, myślałem że jak będę cisnął na treningach max to będzie coraz lepiej :( nie tędy droga! Raz jeszcze dzięki Miras
  • Odpowiedz