@Bananada: Dziś promują kobiety otyłe 120 kg+ bo to niby ma być normalne i trzeba to akceptować. Nie, to nie jest normalne, otyłość to poważna choroba i zabija, promowanie tego jest złe.
@Bananada: @djtartini1 promowanie i akceptowanie otyłości jest równie szkodliwe co promowanie i akceptowanie palenia papierosów, upijania się i ćpania.
@djtartini1: Akceptowanie nie oznacza promowania. Sporty ekstremalne, anoreksja również nie są godne promowania, a jednak są. A tutaj chodzi tylko i wyłącznie o akceptację. Zarówno anoreksja i otyłość to choroby głównie psychiczne, nieakceptacja, złe poczucie w społeczeństwie często wzmacniają problemy.
@Bananada: jprdl czemu nie walczą z dyskryminacją ze względu na brak jakiejś kończyny, albo jakiejś nie wiem, choroby skóry. Powiedzenie grubasowi że jest gruby i żeby się wziął za siebie dla własnego zdrowia nie jest dyskryminacją, tylko stwierdzeniem faktu, jak mnie triggeruje wspieranie otyłości i sugerowanie że to nic takiego że lubisz w--------ć więcej niż potrzeba
Kiedyś Dove promowało reklamy kobiet z normalnym ciałem i je akceptującym.
@djtartini1: Właśnie pokazałaś sesję, która 20 lat temu byłaby kontrowersyjna, bo pokazuje ulane kobiety xD Jak w latach 2000+ Dove zaczęło zamiast modelek wrzucać w kampanii takie dziewczyny to wszyscy wieścili bankructwo firmy.
Akceptowanie nie oznacza promowania. Sporty ekstremalne, anoreksja również nie są godne promowania, a jednak są. A tutaj chodzi tylko i wyłącznie o akceptację. Zarówno anoreksja i otyłość to choroby głównie psychiczne, nieakceptacja, złe poczucie w społeczeństwie często wzmacniają problemy.
@peszek_leszek: Ogólnie się zgadzam, ale wydźwięk reklam Dove użytym słownictwem normalizuje otyłość jako taką i nie skłania do pracy nad sobą, zwrócenie uwsgi to już niedozwolona krytyka. Rozumiem co masz na
Właśnie pokazałaś sesję, która 20 lat temu byłaby kontrowersyjna, bo pokazuje ulane kobiety xD Jak w latach 2000+ Dove zaczęło zamiast modelek wrzucać w kampanii takie dziewczyny to wszyscy wieścili bankructwo firmy.
@Logytaze: Nie była kontrowersyjna, była wtedy bardzo dobrze odebrana. Dużo pozytywności było w tej serii reklam.
Mam straszne problemy z zasypianiem. Nie mam o czym myśleć przed snem żeby było to angażujące. O czym Wy myślicie? Bo ze mną coś nie tak się porobiło i nie umiem ani marzyć ani śnić, może mam za nudne żyćko ostatnio czy co xd #dobranoc #sen #sny #zdrowie #depresja #bezsennosc
źródło: eec22189654f7e4cacd2084d45524232
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
źródło: dddd
Pobierzźródło: rrrr
Pobierz@djtartini1: Właśnie pokazałaś sesję, która 20 lat temu byłaby kontrowersyjna, bo pokazuje ulane kobiety xD Jak w latach 2000+ Dove zaczęło zamiast modelek wrzucać w kampanii takie dziewczyny to wszyscy wieścili bankructwo firmy.
@peszek_leszek: Ogólnie się zgadzam, ale wydźwięk reklam Dove użytym słownictwem normalizuje otyłość jako taką i nie skłania do pracy nad sobą, zwrócenie uwsgi to już niedozwolona krytyka. Rozumiem co masz na
@Logytaze: Nie była kontrowersyjna, była wtedy bardzo dobrze odebrana. Dużo pozytywności było w tej serii reklam.
Cóż, wykopki jak zwykle nie widzą różnicy między akceptacją, a promowaniem.
Zapiszmy ten post, za 5 lat będą trans na zdjęciu i znów #kiedystobylo ;)