Aktywne Wpisy
mirko_anonim +9
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Piszę najpierw tutaj, w poniedziałek lecę rozmawiać z papugą ale chcę poznać opinie osób, które może przerabiały temat.
Posiadam psa z lękiem separacyjnym (3 letni). Pies niestety jest zwierzakiem "covidowym" tj. wychowywany od szczeniaka z osobą pracującą zdalnie (do teraz), który przez to nie był przyzwyczajony do długich rozstań z człowiekiem. Trenowaliśmy wyjścia symulowane na 10/15/30/60+ minut w formie treningu ale nie odwzoruje to normalnego wyjścia na 8h do
Piszę najpierw tutaj, w poniedziałek lecę rozmawiać z papugą ale chcę poznać opinie osób, które może przerabiały temat.
Posiadam psa z lękiem separacyjnym (3 letni). Pies niestety jest zwierzakiem "covidowym" tj. wychowywany od szczeniaka z osobą pracującą zdalnie (do teraz), który przez to nie był przyzwyczajony do długich rozstań z człowiekiem. Trenowaliśmy wyjścia symulowane na 10/15/30/60+ minut w formie treningu ale nie odwzoruje to normalnego wyjścia na 8h do
Doszedłem do ściany w życiu i nie wiem co dalej. Szukam pomysłów. Mam prawie 26 lat i właśnie wróciłem z miasta TOP 5 mieszkać do mamy. Ostatni rok spędziłem w Gdańsku gdzie przeprowadziłem się za pracą. Ze względu na rosnące koszty wróciłem do mojej mamy mieszkać za darmo w mieście 200k ludzi. Zarabiam 5 000 netto. Nie mam dziewczyny, nie dostałem mieszkania od rodziców, jedyny plus to taki, że mogę pracować zdalnie
Teraz otwarte są chyba wszystkie trasy w Parsenn i połączenie z Klosters i jestem zachwycony. Mimo że to weekend to kolejek praktycznie nie było - ustawiały się ogonki przed niektorymi wyciągami, ale to przez te covidowe zawijasy, ani razu nie zdarzyło mi się czekać dłużej niż 3-4 minuty.
Gorąco polecam
#narty #snowboard #szwajcaria #davos
Karnet na jeden dzień 73 chf
Parking na kilka godzin 7 chf
Gulasz na stoku 8 chf
Wino grzane 6-7 chf
W Davos jest kilka ośrodków, największy to połączone Parsenn i Klosters, łącznie pewnie maja z kilkaset km, więc imho dobra opcja, tym bardziej że trasy są zróżnicowane.
Ewentualnie w Davos jest jeszcze Jakobshorn, wiec w szeroko pojętej okolicy naprawdę jest gdzie pojeździć.
No to super, myślałam, że wszystko zamknięte. Ja jadę w sobotę, o ile nie zbanują Polaków w ciągu tych kilku dni :P Sprawdzali was na granicy?
Jedyna niedogodność na jaką musicie się przygotować to obowiązek maseczek na wyciągach - na nosie tez, nie tylko ma ustach. Potrafią zatrzymać wyciąg jak widzą że ktoś nie ma nosa osłoniętego. Upierdliwe to jest, ale w sumie niewielka niedogodność za możliwość jazdy na nartach w Alpach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
This incidence represents the number of new infections that
@pianinka: Co do zaslaniania ust/nosa to polecam bufa albo kominiarke. Wtedy jezdzisz w tym caly czas albo ew zsuwasz z nosa/ust na czas zjazdu. Jest to rowniez akceptowana forma zaslaniania ust/nosa. Ba, resorty przygotowaly maski materialowe przed
Tylko uwaga na czarną 7, która prowadzi do dolnej stacji Parsennbahn - pod koniec dnia jest tak zryta, że powrót nią to katorga, zwłaszcza na węższych nartach.