Wpis z mikrobloga

@Silvervend: Świetny jest, lubi swoją robotę. Miałem costam domalować na niej, oczywiście zapomniałem, to w końcu sam to zrobił bo jak mi powiedział „kuło go w oczy jak koło tego spacerował z dzieckiem” :)
@suqmadiq2ama: @Szolek: A ile byście chcieli zarabiać w fizycznej pracy niewymagającej wykształcenia, czy znajomości języków obcych? Chyba najwięcej spawaczy jest po zawodówkach po prostu i ew. kursach 5 dniowych z migu czy innego tigu. To jest ok. 3000 zł netto przecież.
Według skali polskiego prywaciarza to masa forsy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@suqmadiq2ama: Ta skala jest uzależniona od ogromnego, niewpsółmiernego do wynagrodzenia haraczu, które pobiera państwo.

brutto 4300 zł(na papierze), to
netto 3100 zł(na rękę), a
koszt pracodawcy: 5100 zł(to nie wszytskie koszty pracodawcy, bo musi zapewnić stanowisko, często ubiór, narzędzia itd.)

Jestem za tym, żeby każdy zarabiający 3100 zł na rekę, dostawał 5100 zł i sam na
Od kiedy bycie pielęgniarką to prosty zawód? Wiesz, że pielęgniarki kończą studia, zwykle 5-letnie, i robią masę kursów i specjalizacji? Prosty zastrzyk domięśniowy XDD. A teraz idź popatrz z jakimi wiąże się powikłaniami i naucz się, jak je rozpoznawać oraz udzielić pierwszej pomocy i zobacz kogo pociągną do odpowiedzialności, jak dojdzie u pacjenta do powikłania. Obniżanie rangi zawodu pielęgniarki to jeden z powodów, dla których duża liczba z nas wyjeżdża - bo