Wpis z mikrobloga

Czy tylko ja od dluzszego czasu czuje sie jak pod jakas je#ana okupacja?

Chce zrobic na spokojnie zakupy w niedziele - nie moge.
Chcialem wejsc do zabki w ciagu dnia - nie mozna, bo godziny dla seniorow.
Ceny zywnosci kosmicznie w gore.
Ceny mieszkan nieosiagalne.
Ceny aut nieadekwatne do wartosci.
Nie moge wyjsc do restauracji.
Nie moge pojsc na silownie.

Ja rozumiem ze nierobom i pasozytom wystarczy harnas, kielbasa i 500+ ale to jest ku@wa dramat!

#oswiadczenie #polska #koronawirus
  • 24
@marcooo80: Tak, jeszcze tylko powiedz, że jutro upadnie w polsce demokracja.
W ten sposób opozycja #!$%@?ła wszystkie ostatnie wybory - wyjeżdżając z lewym informatykiem-fakturowcem i ZWIASTUJĄC KONIEC ŚWIATA.
Gdy koniec świata nie nadchodził, ani jakoś nie było publicznych egzakucji lub wstrzymania dostaw produktów, nawet bardziej zatwardziałym opozycjonistom się to przeżarło.
Zamiast skupić się na kurna tej samej kwocie wolnej czy II progu i przedstawić ludziom jak bardzo są dymani przez państwo,
@elo490500: Ale rozróżniaj coś, co zwyklackiego obywatela nie dotyka "bo un nie protestuje" więc dla niego świat się nie kończy, co wieściły różne partie i szury z niewiadowa.
Powtórz podobne akcje kilka razy i robisz to samo, co odpalanie syren alarmowych "bo kiedyś było powstanie"

9. Rakieta w zasięgu radarów.

10. Trzeba ostrzec mieszkańców.

11. syrena.wav

12. 'GRAZYNA WYŁONCZ FAMILJADE JAKIEŚ ŚWIENTO JEST STÓJ NA BACZNOŚĆ MINUTA CISZY'

albo inny przypadek
@elo490500: No pewnie, upadek demokracji, kaczystowskie oddziały śmierci robią codzienne egzekucje przeciwników, mateo-informatyk od lewych faktur rejtanem opozycji, zostaje rozwalony w transmitowanym w tvpis i trwam przedstawieniu xD

Ciekawe, co w obecnej sytuacji zrobiłaby ta cudowna opozycja, tak zapatrzona w zachód, który...zamyka się jeszcze mocniej xD No naprawdę jestem ciekaw, czy jakby wprowadzono faktyczną godzinę policyjną na wzór krajów postępowego zachodu, to co byś wtedy mówił i dlaczego mam wrażenie,
@elo490500: Ale takie były nawoływania i straszenie- "nooo teraz to nic nie będzie można, tvn do miesiąca rozmontują, kraśkę powieszą za zdradę stanu, polsat upaństwowią, w ogóle nic nie będzie".
"Teraz to nic nie będzie można" słychać od kilku lat. Zamiast choćby "skuhwysyny podnieście progi od 11 lat nieaktualizowane"- no ale po co tłumaczyć polaczkom że dyma ich każdy rząd, jak łatwiej się wygrywa ogłaszając, że "już od jutra" będzie
@tellet: ważne że można harnasia w sklepie kupic albo skoki w telewizji obejrzeć, nie? powodzenia w ruszaniu systemu podatkowego, jak obnizysz jedne podatki to skądś musisz wziąc te pieniądze, jedynym wyjściem jest bezmyslne rozdawnictwo bo wtedy polak czuje że dają