Wpis z mikrobloga

Nie wiem czemu kupiłam dziś pianino ( ͡º ͜ʖ͡º)

Polecacie jakieś darmowe (lub nie) kursy nauki gry online? Może jakieś podręczniki dla początkujących (teorie muzyki znam, gram na skrzypcach)

#pianino #muzyka #samouk
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TenTypZez: nie jestem po szkole muzycznej. Uczyłam się gry na skrzypcach jako dorosła z nauczycielem i sama. Gram dopiero trzy lata z przerwa na kontuzje nadgarstka i palców. Ale jakoś poczułam, ze potrzebuje wyzwania
  • Odpowiedz
@nicnieslyszalam: A to szkoła biegłości może być trochę na wyrost. Ale "Gamy i pasaże" obojętnie w jakim wydaniu, to coś co jest nudne, ale przydatne. Nauczy cię prawidłowego palcowania choćby. Warto trochę pomęczyć czasem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@nicnieslyszalam: zerknąłem w profil, na weganizmie dość częste są niedobory kilku składników odżywczych, odpowiedzialnych za regenerację kolagenu - selen, EPA, DHA, niektóre witaminy z grupy B, jod i pewnie parę się jeszcze znajdzie. To mogło być pośrednią przyczyną kontuzji.
  • Odpowiedz
@nicnieslyszalam: znam taką jedna osobę co przez sen kupuje różne rzeczy na aukcjach, lunatyk, na szczęście nie wygrała jeszcze nic drogiego ale to kwestia czasu ( ͡° ͜ʖ ͡°) tak mnie naszło po tym jak napisałaś że coś kupiłaś ale nie wiesz dlaczego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
Nie wiem czemu kupiłam dziś pianino

@nicnieslyszalam: Przez chwilę oczami wyobraźni widziałem brzuchatych gości faktycznie wnoszących PIANINO na 9 piętro w bloku z wielkiej płyty.
To już wolałbym worki z cementem wnosić.
  • Odpowiedz