Wpis z mikrobloga

Kurde mirki. Mam problem. Odblokowałem bootloader, zrobiłem roota i zainstalowalem magiska. Ogólnie wgralem moda xXx NoLimits i wszystko było super bez zadnego problemu. Porobiłem sobie z fonem rozne rzeczy na elegancko i chciałem wejść do Recovery zeby zrobić sobie backupa całego systemu w razie czego.

I fon wpadł w bootloopa przy włączaniu TWRP. Zaswieca się na 0.1 ten ekran początkowy i reset i tak w kółko.

Próbowałem przycisk power+vol- i pojawia się ten obraz jak na screenie ale co nie zrobie to zara znowu się chce włączyć Recovery(TWRP) i znowu...

Co robic?

#oneplus #oneplus7 #oneplus7pro #android
ibeafraidi - Kurde mirki. Mam problem. Odblokowałem bootloader, zrobiłem roota i zain...

źródło: comment_1613630851LTYKW2gjHxoyjpkKpsb6H0.jpg

Pobierz
  • 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@ibeafraidi: niestety nie moge Ci dalej pomóc, jestem juz w pracy. Wspominałeś że instalowałeś bete 11, a teraz próbujesz wrócić na andka 10, więc procedura ratowania telefonu w przypadku downgrade może wyglądać inaczej.

Czytaj i czytaj, dopoki znajdziesz odpowiedz.
  • Odpowiedz
@misiek735: O nieee :// Teraz mi sie nawet ten TWRP nie chce mignąć ani na seknde :/ Zaraz się chyba załamie psychicznie.

No wracałem do Stabilnego Androida 10 ale nie wiem dlaczego przy instalacji xXx NoLimits mi zaktualizwało do Androida 11 z tej najnowszej Bety2. Ogólnie fon działał bardzo dobrze
  • Odpowiedz
@misiek735: ehh. Wgrałem .zip'a sposobem od @Koloses:

Jak wejdziesz do twrp to wchodzisz w Advanced -> ADB Sideload

i na komputerze używasz

adb sideload twrp-blablablabla.zip

i zainstalowało się ale teraz mam bootlopa na animacji włączania telefonu xd (°°
  • Odpowiedz
Dobra ogarnąłem ze widać pliki w TWRP tym sposobem:

Navigate to Wipe > Advance Wipe > Data, and choose Repair or Change File System.

Press Repair File System to see if this fixes the issue. If not, continue.

Press Change File System, choose Ext2, and swipe to confirm.

Now switch back to Ext4 and swipe to confirm.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@swiatus85: no teoretycznie to skończyło się tak jak napisałem haha. Udało się jakimś cudem zabootowac twrp i potem paczka z oficialym romem z oficjalnej strony i zainstalowałem i potrzebował z 2 minut żeby się uruchomić a ja napisałem że bootloopuje bo tak długo to trwało haha
  • Odpowiedz