Aktywne Wpisy
Godir17 +107
Nic tak nie poprawia humoru rano jak opisy starych sfrustrowanych polek po ścianie które lajkuja młodszego o kilka lat chłopa XDD
#p0lka #logikarozowychpaskow
#p0lka #logikarozowychpaskow
źródło: a
Pobierz
goferek +107
Niech otwiera jeszcze w co drugą środę w godzinach 10-11, to na pewno będzie mieć więcej klientów, mimo branży odchodzącej do lamusa.
#krakow
#krakow
źródło: Przechwytywanie
Pobierz

I fon wpadł w bootloopa przy włączaniu TWRP. Zaswieca się na 0.1 ten ekran początkowy i reset i tak w kółko.
Próbowałem przycisk power+vol- i pojawia się ten obraz jak na screenie ale co nie zrobie to zara znowu się chce włączyć Recovery(TWRP) i znowu...
Co robic?
#oneplus #oneplus7 #oneplus7pro #android
źródło: comment_1613630851LTYKW2gjHxoyjpkKpsb6H0.jpg
PobierzW ogole przytrzymałem wszystkie 3 przyciski power+vol- + vol+ i pokazało mi się to menu z fastboota ale znikło po sekundzie...
Ale to i tak nic nie zmienia i reszte musze robić z poziomu CMD z kompa?
źródło: comment_1613632280cvd9K3lo1bX168ZB2izVv4.jpg
Pobierz@misiek735: Takie pytanko. Jak w sensie potem przez zip?
@misiek735: jak ja wlasnie nie moge wejsc w twrp recovery bo loopuje. Z którego poziomu miałbym zainstalować tego zipa?
@misiek735: czyli to zrobić? I po zrobieniu tego powinnien mi się normalnie odpalić TWRP
źródło: comment_1613633935Iatb6AJnYE5OUBBpufH0nr.jpg
PobierzA takie pytanie. "Morze gupie morze mondre" ;D Dlaczego nie ma opcji zeby normalnie załadować system tylko on sie upiera ze chce wejsc w Recovery i c--j? Powinna byc opcja w Fastbootcie typu "start system normal"
Podłącz telefon w fastboocie do komputera i z fastboota zabootuj twrp
fastboot boot twrp.img
Jak wejdziesz do twrp to wchodzisz w Advanced -> ADB Sideload
i na komputerze używasz
adb sideload twrp-blablablabla.zip
@misiek735: Jak zadziala to lece wam p--o :D Ogólnie to nie wiem czmeu ominąłem punkt w którym miałem załadować twrp.zip
Ja mam op7. Tak jak pisałem, po instalacji twrp przez adb musisz wgrac zipa z twrp poprzez twrp, wtedy wszystko będzie działać - mam na myśli że recovery zostaje na stałe ns telefonie.
Chyba że wyjdzie nowy firmware od oneplusa - wtedy pobierasz pełny plik (~2 gb) softu, i wgrywasz przez twrp tego zipa. Od razu po wgraniu nowego softu ponownie
@misiek735: No teraz juz rozumiem. Ze po zflashowaniu .img sie powinnien odpalić TWRP i wtedy trzeba w nim
@Koloses: Jak robie to. To mi się wyswietla takie logo jak na zdjeciu i nic dalej. A nie powinnienem użyć
fastboot flash recovery twrp.img ?
źródło: comment_16136603303pLOA80bUAv3sLOWh30hzi.jpg
Pobierzźródło: comment_1613661170FcYtyEwlY9MqUb3PtsDT7B.jpg
PobierzPróbowałem 2 wersje już. Najnowszą img i jedną poprzednią
źródło: comment_1613661394o8Macnim12qbJXsLJWCR8X.jpg
Pobierzhttps://forum.xda-developers.com/t/tool-perseus-tool-all-in-one-drivers-twrp-factory-image-stock-recovery.3943801/?fbclid=IwAR2XErsKCEeBgYOqw3tiYX3XYpNNXnJJRkuvaHCv4FikJmoH2LU3rjEAJpw
Ale nadal zatrzymuje się na tym, że nie chce się odaplić fastboot
źródło: comment_1613662831FliZd9NJswEiWBNYaO1gyW.jpg
PobierzPobierz te dwa pliki:
@misiek735: Tu mamy problem
źródło: comment_1613663616SEUCfIiMgDdvksJ3c03lvg.jpg
Pobierz