Wpis z mikrobloga

@zdalny_robol: cos poza synchronizacja z jabłkofonem jest wybitnego w porównaniu z windowsem na codzień?

Z resztą pewnie hackintosha i tak nie warto stawiać, a japka nie kupie z powodu polityki anykonsumenckiej producenta
  • Odpowiedz
No zajebiście dużo da ten xrandr gdy samo GUI dopiero raczkuje z HiDPI i to tylko pod Waylandem ( ͡° ͜ʖ ͡°) I to tylko GNOME

@L3gion: Informacja nieprawdziwa. Działa pod AwesomeWM na X. Z BSPWM też się da. Minus taki, że nowy monitor musisz dopisać do configu.
  • Odpowiedz
@zdalny_robol: mam maka od 2 lat i wracam do windowsa. Pół dysku #!$%@? jakimś „Other”, którego bez płatnego oprogramowania nie da się usunąć. Przenoszenie plików i ustawienia iCloud to jakaś porażka. To tylko kilka kropel w morzu #!$%@?ących rzeczy na OSX
  • Odpowiedz
@bobikufel: no tak, pewnie dlatego większość programistów których znam/znałem (a było ich sporo) pracuje na MacBookach.
Przechodziłem przez Windowsa, Linuxa i teraz jestem na MacOSie. Osobiście nie widzę wygodniejszej opcji do pracy jako dev.
Windows tylko do grania. Linuxa mam dość, co chwilę coś przestawało działać. Na MacOSie po prostu wszystko działa
  • Odpowiedz
ale musisz samemu bo community nie istnieje

@miazdzacyorangutan: Linux ze wszystkimi swoimi głównymi dystrybucjami, i ich pochodnymi posiada nieporównywalnie potężniejsze community niż taki Windows. Nawet poszczególne większe dystrybucje takie jak m.in. Debian, Arch, czy openSUSE, z których wywodzi się znaczna większość mniejszych, posiadają znacznie lepsze community niż Windows(jak korzysta się z którejś z tych mniej popularnych to ma się rozwiązanie znacznej większości problemów technicznych na forach tego większego systemu). To
  • Odpowiedz