Zawsze chciałam być taką panią domu, co umie gotować, piec, przygotowywać przyjęcia i dbać o gości ʕ•ᴥ•ʔ
Dziś na kolację pierś z kaczki z puree selerowo-kalafiorowym ze skwarkami z kaczej skóry i sosem śliwkowo-winnym (przepis z Thermomixa, ale i tak jestem dumna :D ). Do tego bułki z kiełbaskami, lody, fröccs i Terraformacja Marsa (ʘ‿ʘ) #chwalesie #diy #gotowanie #gotujzwykopem #gzw #jedzenie #kolacja #rozowepaski
@Snuffkin: do tego nie są potrzebne żadne umiejętności oprócz czytania przepisu. Wystarczy mieć na to czas i chęci. Gotować według przepisu potrafi każdy średnio rozwinięty i nie jest to coś, co się umie lub nie.
@Ogau: dlatego zazwyczaj jak coś się robi pierwszy raz to wychodzi średnie. Do wszystkiego potrzebne jest doświadczenie. Nikt, kto nie gotuje na codzien nigdy nie zrobi naprawdę porządnego dania. Do tego jeszcze wyobraźnia, by móc zrobić coś do jedzenia jak ma się dostęp do kilku składników i by smakowało to dobrze.
Czy jeżeli mam 35 lat to w razie w jest szansa na to że powołają mnie do wojska? Jak jestem mgr inż to idę na szeregowego lumpa czy coś więcej na start? Pytam bo nie wiem kiedy #!$%@? do Chorwacji.
Dziś na kolację pierś z kaczki z puree selerowo-kalafiorowym ze skwarkami z kaczej skóry i sosem śliwkowo-winnym (przepis z Thermomixa, ale i tak jestem dumna :D ). Do tego bułki z kiełbaskami, lody, fröccs i Terraformacja Marsa (ʘ‿ʘ)
#chwalesie #diy #gotowanie #gotujzwykopem #gzw #jedzenie #kolacja #rozowepaski
@Snuffkin: zgadzam się, to daje naprawdę sporo przyjemności. Szczególnie jak smakuje i jest to mile spędzony czas :) Satysfakcja gwarantowana xd
Btw. Thermomix 6 masz?
Komentarz usunięty przez autora
Czyli podzielamy takie same ambicje ʕ•ᴥ•ʔ Opis brzmi super, super wygląda, a smakuje zapewnie jeszcze lepiej!
@Snuffkin: do tego nie są potrzebne żadne umiejętności oprócz czytania przepisu. Wystarczy mieć na to czas i chęci. Gotować według przepisu potrafi każdy średnio rozwinięty i nie jest to coś, co się umie lub nie.
Kup sobie jeszcze talerze a te kufle zostaw na jakiś mecz ;p