Wpis z mikrobloga

@k1fl0w No tak, bo przecież mam popierać nawet najgorsze pomysły opozycji tylko dlatego, że są one przeciwne Pisowi xD. To co jest złe to dalej będzie złe, nawet jeśli istnieje coś gorszego. Jak napiszesz egzamin na 30% a ktoś inny na 10% to go obaj oblaliście i nie ważne, że tobie poszło ciut lepiej. Przypominam, że w 2015 taktyka ,,byle nie PO'' doprowadziła do rządów PiSu. Nie widzę powodów by opcja ,,byle
No tak, bo przecież mam popierać nawet najgorsze pomysły opozycji tylko dlatego, że są one przeciwne Pisowi xD. To co jest złe to dalej będzie złe, nawet jeśli istnieje coś gorszego.

@timek1119: jak widać na załączonym obrazku, najprościej podzielić ludzi na dwie grupy o skrajnie przeciwnych poglądach i napuszczać ich na siebie. PiS i opozycja doszły w tym do perfekcji, posiadanie własnego zdania nie jest atutem w dzisiejszych czasach, za to
@Prezes_Rafatus: oj, bo nie pisałem do Ciebie tylko do @timek1119: a on już mówił o opozycji i PiSie.

No to jeszcze raz, już do prawidłowego adresata:

chcesz powiedzieć, że zarówno dążenia opozycji jak i PiSu prowadzą do utworzenia w PL odizolowanego bantustanu rządzonego przez bandę miernot spełniających zachcianki fundamentalistów religijnych i pogrążających kraj na wszystkich możliwych płaszczyznach niszcząc jego instytucje oraz gospodarkę?

Tak lub nie.
No tak, bo przecież mam popierać nawet najgorsze pomysły opozycji tylko dlatego, że są one przeciwne Pisowi xD. To co jest złe to dalej będzie złe, nawet jeśli istnieje coś gorszego. Jak napiszesz egzamin na 30% a ktoś inny na 10% to go obaj oblaliście i nie ważne, że tobie poszło ciut lepiej. Przypominam, że w 2015 taktyka ,,byle nie PO'' doprowadziła do rządów PiSu. Nie widzę powodów by opcja ,,byle nie
@szejk_wojak: Dokładnie tak z tą różnicą, że PiS wykorzystuje do tego pozorowany konserwatyzm, opozycja z kolei przychylność do modnych dzisiaj mniejszości. Na potwierdzenie niech posłużą głosowania parlamentarne na sprawy podatkowe czy zamykanie gałęzi gospodarek.
Ale co to zmienia? Nie będę przecież celowo się przeziębiać tylko po to żeby nie zachorować na nowotwór. Obu chorób będę starał się unikać.

@timek1119: Problem jest taki, że w tej konkretnej grze nie da się uniknąć choroby. Jeśli zdecydujesz się jej nie wybierać, to inni zrobią to za Ciebie. I nie mówię tu nawet o wyborze PiS-PO, każda inna partia to też rodzaj choroby, trzeba wybrać najkorzystniejszą, bo świat nie
Jak napiszesz egzamin na 30% a ktoś inny na 10% to go obaj oblaliście i nie ważne, że tobie poszło ciut lepiej.

@timek1119: Ten przykład jest głupi jak but. Jak napiszesz maturę na 30% to zdasz, jak twój kolega napisze na 10% to obleje.

Co to w ogóle za #!$%@? analogia. Nie #!$%@?, różne wyniki nie dają takich samych skutków. Inflacja na poziomie 2% to nie to samo co inflacja 12%