Wpis z mikrobloga

no tak, mje nie dotyczy to mam w dupie hehe

@milovel:

Niestety tak to działa. Jak ja miałem problemy to reszta świata miala to w dupie (nadal mają), dlaczego ja mam się przejmować TVNem?
Naprawdę myślisz, że im chodzi o wolność mediów? Gdyby im to było na rękę to media i dla samego Stalina by tworzyły programy.

Brak tvn, Polsatu, Interii, wp etc. może się przysłużyć społeczeństwu.
  • Odpowiedz
podatki też ma pewnie w dupie bo kieszonkowe od mamy to co go tam jakieś PITy, VATy, CITy, sraty obchodzą ¯_(ツ)_/¯

@Morf:

Jesteś ulomem, że od razu zakładasz, że jestem dzieckiem na utrzymaniu rodziców?
  • Odpowiedz
@miedzywymiarowy_szympans zgadzam się, z drugiej strony za to będzie polaryzacja i wspieranie mediów rządowych co też jest #!$%@?, ale dobrze pamiętam czasy sprzed pis jak cały wykop się srał na propagandę tvnu.

Nie chcę być po żadnej stronie barykady, nie chce za nikogo walczyć, wszyscy są #!$%@? warci.
  • Odpowiedz
@miedzywymiarowy_szympans: niezależne media to podstawa obiegu jakichkolwiek informacji. W krajach totalitarnych bez wolnych mediów, obywatele z wielu spraw, wydarzeń itd., w ogóle nie zdają sobie sprawy. Istnieje przekaz rządowy i koniec, reszta jest pomijana. Także twierdzenie, że to kogoś nie dotyczy jest bardzo nieostrożne.
  • Odpowiedz
@miedzywymiarowy_szympans: pan doktor Bogdan Góralczyk powiedział kiedyś o tym, że istnieje 5 władz: poza trzema Monteskiusza, są to jeszcze obywatele i wolne media i to niezależne od wszystkich czterech pozostałych.

Ponadto wielu ludzi myli pojęcia. Wolne media to takie, które są niezależne od trzech filarów władzy tj sądów, rządu, parlamentu i prezydenta.

Nie ma znaczenia czy ich właścicielami jest Axel Springer, Discovery czy ktokolwiek inny. Ważne jest, że publikują swoje treści
  • Odpowiedz