Aktywne Wpisy

jmuhha +38
Nigdy nie wybacze sobie, że zamiast na programistke która nie musi wstawać i pracuje z home office poszłam na lekarke, która musi jeździć do szpitala i zarabia 1/3 tego co programistka (╯°□°)╯︵ ┻━┻
#programistka15k #programista15k
#programistka15k #programista15k

SaintWykopek +1122
Kto miał taką latarkę plusuje

Fakty są takie, że pracownik sam biznesu nie pociągnie. Smykałka, kontakty itp.
Padnie biznes to pracownik straci posadę.
Śmieciówki i zaniżanie płac też są nie na miejscu, więc prawda leży po środku.
A tak poza nawiasem. Padnie janusz to przejmie ludzi uczciwa firma i ma duże szanse wzrostu że średniej na dużą. Lepiej chyba mniej a
Historia już nam pokazała jak ludzie u władzy dla własnych celów finansowych traktowali pracowników - w tym dzieci.
No i jak wiemy spadek bezrobocia rozwiązał wyzysk i oferowane najniższe stawki czy umowy śmieciowe.
Brak pieniędzy w społeczeństwie to prosta droga do zamknięcia przedsiębiorstwa a zawsze siw znajdzie ktoś kto z przymusu ekonomicznego będzie wykonywał daną prace. Stad pracodawca nie ma po
@JAI2L9LAD: Czyli jaki? Taki, gdzie promujemy przedsiębiorczość i maksymalnie uproszczamy procedury związane z założeniem firmy, co naturalnie obniża bezrobocie i dąży do rynku pracownika, a to zaś podnosi warunki pracy i płace? Bo taki właśnie proponuję i nie sądzę by w jakimkolwiek punkcie wyzwalał agresję.
@Einar_Thorwaldsen: Naprawdę nie rozumiesz, że gdy masz rynek pracownika, to "januszeria" jest eliminowana, przez mechanizmy rynkowe, gdyż nikt zwyczajnie nie chce u nich pracować i muszą się zwinąć?
Nie, wcale nie lepiej, a pytanie, które tu należy zadać brzmi: dlaczego działają nielegalnie? Skoro działają, to znaczy, że zarabiają,
brak kasy za NADGODZINY? kazał i nie zapłacił zmieniam pracę.
ŚMIECIÓWKI? kto każe podpisywać?
Sam jestem pracownikiem, a nie pracodawcą ale takie hasła to normalnie januszostwo wśród pracobiorców. Nie podoba się to zmieniam pracę jak tylko się da szybko. Sam ostatnio byłem w takiej sytuacji i jebłem kwitem jak tylko znalazłem coś nowego. Ciekawe skąd żuraw dla siebie znajdziesz
A to już sobie sam/sama uroiłeś/aś, czy jakiej ty tam jesteś dzisiaj płci