Wpis z mikrobloga

Czy jest może na tagu lekarz?
Ja #!$%@?
Udusze chyba tego mojego przygłupiego psa
Człowiek bierze go na pole(w rozumieniu poza krakowskim) żeby sobie pobiegał bezstresowo nie przeszkadzając nikomu, to głupi pies nim doszliśmy na miejsce pociągnął mnie bo on musi jakieś szczochu czy inne gowno powąchać, a że akurat był tam lód tak #!$%@? mnie przewrócił i to tak że nie mogłem o własnych siłach dojść do domu, na szczęście matka i dobry człowiek pomogli mi się doczłapać się do domu.
Gira chyba nie jest złamana, bo ruszać nią mogę ale #!$%@? od biodra po kolano, w tym całe biodro i staw biodrowy najbardziej?
Co jest niepokojącym objawem by jakby co dzwonić po karetkę?

#lekarz #medycyna
#lekarz
  • 6
@zrobie_tu_porzadek_: transport nie wozi na sygnale to raz, chyba nawet ratowników tam nie ma
Dwa że chyba bym na wymianę stawu tyle nie czekał, jako zasluzony honorowy dawca krwii przysługuje mi przeszpieszenie w leczeniu( ͡° ͜ʖ ͡°)
@sindram karetka a transport sanitarny to dwie kwestie, to drugie może byłoby możliwe, ale potrzebujesz do tego zlecenia od lekarza i to dotyczy planowych zabiegów/hospitalizacji, a nie w nagłej sytuacji. Tu masz do wyboru SOR albo karetkę, w stanie zagrożenia życia- koło się zamyka.
Chociaż jako honorowy dawca krwi, faktycznie masz pierwszeństwo dostępu do opieki lekarskiej, ale to nie znaczy, że by Ci zrobili operację na ten sam dzień. Ale jak obecnie