Wpis z mikrobloga

Na skrzyżowaniu Legnickiej z Ostatnim Groszem padły światła. Skrzyżowanie skomplikowane bo wiele pasów i tramwaje. Korek po 1km w każdą stronę. Zadzwoniłem na 112 z prośbą bo widzę że ludzie nie ogarniają aby przyjechał patrol sterować ruchem. Usłyszałem że mamy stosować się do znaków pionowych... spytałem czy policja też nie powinna sterować ruchem w takich sytuacjach zamętu usłyszałem że nie. Skwitowałem to "zapomniałem, wy jesteście od zamykania restauracji". Taki wasz obraz policja, z moich podatków, jak trzeba zamknąć klub to suka za suką stoi, jak trzeba chronić namiestnika to suka za suką, jak trzeba pomóc obywatelowi to rączka do góry, a potem płacz że mało zarabiacie, że was nikt nie szanuje... wcale mi was nie żal.

#wroclaw #policja
matejkoo - Na skrzyżowaniu Legnickiej z Ostatnim Groszem padły światła. Skrzyżowanie ...

źródło: comment_1612375675SmDj5fw0H9hDUolkTKlvv2.jpg

Pobierz
  • 57
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@matejkoo: 112 to telefon na który dzwonisz gdy występuje zagrożenie zdrowia bądź życia, a nie dlatego, że stoisz w korku błaźnie.
  • Odpowiedz
@Reezu: a skad właściwie wiesz dlaczego jest korek? Jesli stoisz 2km dalej i nie masz cb to mozesz się jedynie domyślać. Gosc zadzwonił pod UNIWERSALNY (TAK POWTARZAM-UNIWERSALNY) numer ktory jest dosc czesto promowany w duzych miastach i jesli cos zglaszasz, to powinno to byc przekazane do odpowiednich służb. Moze nie widzisz w tym problemu, bo masz k---a 15 lat, ale ja na takie cos place podatki i wymagam jal dziecko
  • Odpowiedz
  • 2
@hihi_jery: OP wiedział dlaczego jest korek.

Numer 112 jest do informowania o zagrożeniach. Nie jest to numer informacyjny.

Jeżeli sygnalizacja jest zepsuta, to nie dzwonisz na straż pożarną, pogotowie czy policję, bo co oni z tym zrobią? Przyjadą i naprawią? XD zwłaszcza, jak korek ciągnie się dwa kilometry, to każda z tych osób ma zadzwonić na
  • Odpowiedz
@Reezu: jestes naprawde z-----y dajac przyklady typu wynik meczu, ale tu nawet nie bede wklejał minki zaczynajacej sie na x a kończącej na D. Jesli sygnalizacja jest zepsuta, to nie szukasz numeru na slupie kto sie tym zajmuje, tylko dzwonisz na pierwszy numer ktory przychodzi Ci na mysl z zagrożeniem w ruchu lądowym. I moze to byc albo 997 albo 112. Jesli dyspozytor numeru 112 odmówi zajęcia sie sprawą, to
  • Odpowiedz
@matejkoo: kilka lat temu miałem taką sama sytuację tylko na tej krzyżówce przy milenijnym. O tyle gorsza że tam tramwaj na krzyżówce skręca. 2h stania. 0 policji, ktoś w końcu założył kamizelkę i kierował ruchem.
  • Odpowiedz
  • 0
@hihi_jery: Jeżeli sygnalizacja jest zepsuta to nie dzwonisz na policję, tylko do Zarządu Dróg. Nie jestem z Wrocławia a te informacje wyszukałem w 6 sekund.

Aha, korek zagrożenie lądowe? XD Po to masz inne znaki, na wypadek gdyby sygnalizacja nie działała. Ty zdałeś kurs prawa jazdy czy wylosowałeś je w Laysach?

Dyspozytor dobrze powiedział OP, by się stosował do odpowiednich znaków xD

https://wroclaw.e-abonamenty.pl/kontakt
  • Odpowiedz
@Reezu: jezu typie, idz sobie kup gołąbki na stacji czy ki c--j o tej godzinie, a, nie pieprzysz farmazony. Jesli to jest zwykle skrzyżowanie to spoko, stosuj sie do znaków. Ale jesli masz 2pasmowke to wez to ogranij bez odpowiednich służb. 112 rowniez powinno łączyć z zarzadem dróg. Mialem sytuację, ze jadąc po A1 na lewym pasie leżała cala opona. Zadzwoniłem na 112 (bo c--j wie gdzie dzwonić) i w
  • Odpowiedz
  • 0
@hihi_jery: OP ona na autostradzie = zagrożenie

Wyłączona sygnalizacja swietlna) =stosuj się do znaków i obowiązujących przepisów.

Prawko w Laysach, że dwupasmówka Cie przerosła? Może znak ustąp pierwszeństwa przy skrzyżowaniu taki trudny?
  • Odpowiedz
@Reezu: ty wiesz o jakim skrzyżowaniu mowa? Może u was na wsi nie ma tramwajów i autobusów, dróg wielopasmowych i dwujezdniowych, więc nie potrafisz sobie wyobrazić jaki sajgon tam był.
  • Odpowiedz
@zuku98: Zdawałeś prawo jazdy na wsi czy w tym swoim wielkim mieście? XD

Jeżeli nie potrafisz jeździć w mieście to kup se bilet miesięczny na tramwaj XD
  • Odpowiedz
@Reezu: ktoś tam postawił sygnalizację świetlną, nie uwierzysz, ale po to aby, uwaga, ruch odbywał się płynnie ( ͡° ͜ʖ ͡° )*:
  • Odpowiedz
@Reezu: jest to dość oczywiste, ale po to rozliczam PIT w swoim mieście i płacę podatki, aby się po nim płynnie poruszać, a nie liczyć na łaskę innych kierowców wjeżdżając na zapchane skrzyżowanie z podporządkowanej
  • Odpowiedz
@Reezu: nie, szukam numeru w internecie do dyżurnego ruchu lub do MPK, oni mają swoje kontakty.

Ale jeśli OP stał długo, to oczekiwał, że ktoś do tego czasu się zjawi, ale jak widać, dopóki nie ma szansy komuś wlepić mandatu to grzeją d--y na komisariacie/w biurze w przypadku służb cywilnych ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Kexu: No właśnie, a on zadzwonił na 112 i się dziwi, że mu odpowiedzieli, że oni nie są od tego i, że ma się stosować do znaków XD

I rzadko kiedy się spotykam z sterowaniem ruchu przez policję, prędzej jest to właśnie dyżurny ruchu z MPK
  • Odpowiedz