Na skrzyżowaniu Legnickiej z Ostatnim Groszem padły światła. Skrzyżowanie skomplikowane bo wiele pasów i tramwaje. Korek po 1km w każdą stronę. Zadzwoniłem na 112 z prośbą bo widzę że ludzie nie ogarniają aby przyjechał patrol sterować ruchem. Usłyszałem że mamy stosować się do znaków pionowych... spytałem czy policja też nie powinna sterować ruchem w takich sytuacjach zamętu usłyszałem że nie. Skwitowałem to "zapomniałem, wy jesteście od zamykania restauracji". Taki wasz obraz policja, z moich podatków, jak trzeba zamknąć klub to suka za suką stoi, jak trzeba chronić namiestnika to suka za suką, jak trzeba pomóc obywatelowi to rączka do góry, a potem płacz że mało zarabiacie, że was nikt nie szanuje... wcale mi was nie żal.
@KKK1337: Skoro już jesteśmy tacy drobiazgowi to dyspozytorzy 112 nie dysponują żadnych służb ( ͡°͜ʖ͡°) Jedynie informują o zdarzeniu dyżurnych poszczególnych podmiotów ( ͡°͜ʖ͡°) Jednym słowem - policja o zdarzeniu się nawet nie dowiedziała. Ale hur dur na policję - czas - start! (ʘ‿ʘ)
@matejkoo: @KKK1337: ja w takich przypadkach dzwonię zawsze w pierwszej kolejności na Pogotowie Sygnalizacyjne, czasami pomimo tego, że światła nie działają pół godziny oni nie mają, o tym fakcie żadnej informacji. A jeśli jest tak źle na dużym skrzyżowaniu i dyspozytor się wypiął to można zadzwonić do dyżurnego ruchu drogowego we Wrocławiu, ale to już kosztuje trochę wysiłku, bo trzeba, należy nr tel., ewentualnie komisariat dla tego rejonu.
@JohnMarkII: aha, w takim razie dyspozytor do zwolnienia bo po co jest..., swoją drogą podam Ci hint, jak poprosisz o połączenie z policją to i tak Cię nie połączy (zależy od humoru), więc w takim razie po co jest? ja prowadziłem samochód i liczyłem na to że ta osoba przyjmie zgłoszenie a nie się wypnie - miałem nagle szukać numerów w korku, deszczu i rozpier...? może od razu wyciągnąć probówkę
@matejkoo: Do zwolnienia, bo nie przyjął informacji o awarii sygnalizacji świetlnej na numerze alarmowym 112? ( ͡°͜ʖ͡°) Czy dlatego, bo nie wykonał rozkazu swojego chlebodawcy - podatnika - Polaka? ( ͡°͜ʖ͡°) Ja chcę żeby mi patrol WRD kierował ruchem przy wyjeździe z garażu! Dzwonię zaraz na 112! Przecież chłop Ci dobrze powiedział - w takich sytuacjach kierowca ma
@xTortox: ... tyle Ci powiem. Tak płacę podatki i jestem jego pracodawcą, nie rozkaz a prośbę, tak jest coś takiego jak uprzejmość bo mógł zrobić "przekierowuję" i tyle. Patrząc na twój ton wypowiedzi przypuszczam że jesteś jednym z ochroniarzy obecnej szopki prawnej. Bez odbioru.
PS. Przykro mi że nie potrafisz wysikać się bez latarki.
@matejkoo: ja nie mam żadnych pretensji. W każdym razie proponuję na przyszłość zapisać sobie nr pogotowia sygnalizacyjnego, wpisać do kontaktów na telefonie. Ja kiedyś w wolnej chwili wpisałem pogotowia z Wrocławia i w razie czego zawsze są pod ręką, bez szukania. Kiedyś też dostałem info od dyspozytora z pogotowia sygn., że jeśli światła pulsują żółtym światłem to ITS ruszy po jakimś czasie bez udziału trzecich osób, natomiast jak nic nie
@xTortox: @matejkoo: @JohnMarkII: na tym skrzyżowaniu powinny się pojawić służby bez telefonu od dowolnego kierowcy. Kierowcy autobusów i tramwajów z pewnością powiadomili dyżurnego ruchu o awarii świateł. Dla mnie czymś naturalnym byłoby wysłanie policji by usprawniła ruch na tum skrzyżowaniu.
@matejkoo @Little_Juice: Jakie dzbany XXI wieku xD trzeba było dzownic na 112 na każdym skrzyżowaniu bez świateł,że nie wiesz jak jechać bo nie ma sygnalizacji świetlnej i ma przyjechać policja kierować ruchem,bo płacisz podatki xD
@Seebra: jeżeli na tamtym skrzyżowaniu trzymać się znaków w 100%, mając na uwadze natężenie ruchu, to: żaden tramwaj nie dojechałby na Kozanów, z Kozanowa również żaden autobus z Legnickiej nie skręciłby w Ostatni Grosz, przez dłuuuuugi czas :-(
@matejkoo: Podkreślanie tego, ze płacisz podatki jest zupełnie z d--y w tym momencie xD chwalisz się ze masz prace czy co? Dyspozytor nie musi przyjąć zgłoszenia, a plujesz się jakbyś to ty miał racje, BO PŁACISZ PODATKI!!!!111 xD beka z ciebie dzbanku
#wroclaw #policja
Komentarz usunięty przez autora
PS. Przykro mi że nie potrafisz wysikać się bez latarki.
Kiedyś też dostałem info od dyspozytora z pogotowia sygn., że jeśli światła pulsują żółtym światłem to ITS ruszy po jakimś czasie bez udziału trzecich osób, natomiast jak nic nie
Dla mnie czymś naturalnym byłoby wysłanie policji by usprawniła ruch na tum skrzyżowaniu.
chociaż Ty pewno podatków nie płacisz, elo, bez odbioru.
żaden tramwaj nie dojechałby na Kozanów, z Kozanowa również
żaden autobus z Legnickiej nie skręciłby w Ostatni Grosz,
przez dłuuuuugi czas :-(
@matejkoo: 997 to chyba każdy zna?