Wpis z mikrobloga

@Chuseok: to i tak jest mega dobry wynik. W mojej miejscowości tylko część lekarzy jest zaszczepiona, bo zabrakło szczepionek dla grupy 0. Równocześnie w pracy szczepią teraz seniorów z grupy 1, mimo że sami nie są zaszczepieni. Mogą dostać swoją dawkę tylko wtedy gdy jakiś senior nie przyszedł, bo np. się rozchorował i szczepionka by się zmarnowała ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@KOLO41a: nie inaczej, innego nie mam, a że to proceder prawnie wątpliwy to grubszych powodów podać nie mogę. Druga sprawa, że dotyczy raczej pielęgniarek niż lekarzy.
  • Odpowiedz
@Chuseok: tym od spisków to nie wystarczy.
Najpierw mówili, że lekarze się nie zaszczepią, bo wiedzą, że szczepionka jest śmiercionośna czy coś tam. A teraz będą przekonywać, że dane fałszywe (bo nagle się okaże że znają po 10 lekarzy i żodyn się nie szczepił) lub powiedzą, że to co było w strzykawce to zwykła sól fizjologiczna i to tylko tak na pokaz.
  • Odpowiedz
@Chuseok:

Czy to sprawdzone info od kolegi geja który nie popiera marszu równości?

@Seropusz: wzglednie od kolegi ktory widzial probe morderstwa Lu poprzez wepchniecie jej pod tramwaj :) Nie chce ci burzyc swiatopogladu, ale zanim pojawila sie Konfederacja i z jej pomyslem przygarniecia pod skrzydla wszystkich szurow Polski, aby przeskoczyc prog wyborczy, to wlasnie swiatli wyborcy PO (te wojujace antyklerykaly od wrozek i horoskopow) przewazali wsrod antyszczepow.

A
  • Odpowiedz
nie chcę Ci burzyć tej wizji świata, ale info od ludzi z mojego bezpośredniego otoczenia pracującego w służbie zdrowia to kwitnie proceder podbijania glejtow o przyjęciu szczepionki bez jej faktycznego przyjmowania:)

@portas91:
nie chcę Ci burzyć tej wizji świata, ale info od ludzi z mojego bezpośredniego otoczenia pracującego w służbie zdrowia to kwitnie proceder wpychania znajomych i rodziny na szczepienia w miejsce 'pacjenta który nie przyszedł na szczepienie' :)
  • Odpowiedz
@Elec: no przecież. Każdy kardiochirurg drży o pracę, bo już czeka 10 na jego miejsce jak mu się nie podoba.

@j557: Już niedługo:
Eh panowie coraz więcej amatorów się pcha do zabawy hehe. Mam nadzieję że przejdzie ta nowelizacja ustawy i będzie można operować dopiero jak się zda państwowy egzamin. Bo tak ludzie bez licencji robią zabiegi.
  • Odpowiedz