Wpis z mikrobloga

„555 237 619 euro - faraoński kontrakt Messiego, który rujnuje Barcelonę” – El Mundo ujawnia, ile Barcelona płaci Leo Messiemu. To najdroższy kontrakt w historii sportu. Argentyńczyk podpisał w listopadzie 2017 roku dokument, który zapewnia mu 138 milionów euro na sezon na podstawie podstawowych zarobków i premii. Porozumienie zawiera dwie premie: jedną za zaakceptowanie nowego kontraktu (115 225 000 euro) i drugą w ramach „wierności” (77 929 955 euro). Pomimo rozczarowań w Lidze Mistrzów, która gwarantuje mu największe bonusy, już zapewnił sobie 92% powyższej kwoty (511 540 545 euro) i idzie dalej.

Na górze na tle logo dziennika cytat z wypowiedzią Argentyńczyka: „Pieniądze pozwalają ci żyć lepiej, ale to nie jest coś, co mnie inspiruje. Ja żyję dla gry w futbol, a nie dla jego zysków finansowych, do tego gram dla drużyny, a nie dla siebie”.

#pilkanozna #mecz #pieniadze #zarobki #fcbarcelona #laliga #finanse
Huor - „555 237 619 euro - faraoński kontrakt Messiego, który rujnuje Barcelonę” – El...

źródło: comment_1612053073hdGWlrR9CjBrnCHXN914nN.jpg

Pobierz
  • 34
@tomekwykopuje:
1. zastanów się i pomyśl chwilę ale naprawdę pomyśl(wiem wymagam dużo), ile to jest 300mln euro?

2. i teraz jak się zastanowiłeś(w tym momencie powinno do Ciebie dojść że coś Ci #!$%@?ło, ale jak nie to czytaj dalej)

3. to rozpisz sobie co się składa na tą kwotę 300mln
4. i daj mi to w punktach.
5. I teraz powinno do Ciebie na pewno dojść że to jest #!$%@? niemożliwe
XD Fajnie, że ten ściek nie napisał, że Leo Messi rocznie generuje dla Barcy 300 mln euro. Podpisując kontrakt wynikał on z tego co daje Barcelonie Messi. Manipulacja rodem TVP XD

@wiktorek_pl: @tomekwykopuje: a teraz porównaj to do takiego Ronaldo który ma kontrakt 1/6 tego co messi a i tak to najwyższy kontrakt w serie a(i też pewnie z top na świecie) i więcej niż miał w realu a odszedł
@tomekwykopuje: Tutaj masz analizę porównania sprawozdań finansowych Realu i Barcelony dokonaną przy pomocy specjalisty którego chłopaki z RM.PL zatrudnili do tego artykułu. Zapewne dla Ciebie będzie to nic nie warte bo jest na stronie sympatyków Realu ale cóż w waszym Mundo Deportivo znowu na okładkę dadzą wam Haalanda i będziecie żyć przekonaniem że klub nie jest w ruinie finansowej. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

https://www.realmadryt.pl/news/101365-jak-duze-dlugi-ma-real-madryt
No, ale przecież potężne eksperty z portalu że śmiesznymi obrazkami wiedzą lepiej niż jakiś tam były i przyszły prezydent FC Barcelony

@tomekwykopuje: no to jeszcze gorzej dla klubu w czerwcu xD
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@tomekwykopuje:
POTĘŻNE badanie ( ͡º ͜ʖ͡º)

Jak rok czy dwa lata temu Ci pisałem, że Barça przegina z dawaniem bajońskich kontraktów każdemu kogo ściągają i to w końcu jebnie to pisałeś identycznie - 'wykopek na pewno wie lepiej od zarzadu klubu, beka' - a teraz sam wysyłasz mi wypowiedź, która to doskonale potwierdza ¯\_(ツ)_/¯

Poza tym Laporta to jest taki populista, że wierzenie w cokolwiek co
@tomekwykopuje: Morawiecki i Kaczyński twierdzą że 500plus działa. Laporta robi dokładnie to samo. Populistyczne teksty które cieszą gawiedź.

Pokaż mi liczby, nawet daj mi bez liczby punkty z czego on generuje tą 1/3 xD bo powiedzieć że Messi generuje 1/3 zysków Barcy może każdy łącznie z randowmowym Jose z Hiszpanii