Wpis z mikrobloga

@pieczarrra: chyba cie p------o ze sluchasz sie jakies polonistki

@Seba1991: Wiekszosc ludzi nie rozumie prawideł kultury w której żyje. Janion to dobra obserwatorka i rozumiala polska kulture. Ja zgadzam sie z tym co napisane. A ze napisala to polonistka jest bez znaczenia. Trafne spostrzezenie moze wyjsc od kazdego.
  • Odpowiedz
@bacanahali: większość ludzi nie rozumie w jakich czasach żyje i jaka.technologia wokół niego występuje nie znają podstawowych zasad funkcjonowania mechaniki elektroniki i elektryki budownictwa wola tak jak wy puszczać.lancuszki siedzieć.w domu i płakać jakim jestem niezdara
  • Odpowiedz
@pieczarrra: "komusze ścierwo", bo ten błazen po pierwsze nie wie kto to jest, a po drugie jak widzi, że ktoś nie zgadza się z pisem, to już włącza się protokół "komuch" i reszta nieważna. konie w dorożkach mają szersze horyzonty niż pisowcy.
  • Odpowiedz
@Seba1991: rozumiem jedno i drugie, w pełni zgadzam się ze słowami pani Marii. W życiu spotkałem wielu profesorów nauk technicznych którzy w ten sam sposób patrzą na polski naród. To, że kolega nie rozumie takiej złożonej rzeczy jaką jest kultura, a jedynie kilka prostych reguł fizyki, chemii i kilka zagadnień inżynieryjnych, nie świadczy o tym, że każdy tak ma i jest ignorantem kulturowym. Ludzie specjalizują się w różnych dziedzinach, każda
  • Odpowiedz
@pieczarrra: Nikt w Poslce nie zmusza do rodzenia pół martwych dzieci skończcie kłamać. Aborcja jest w dalszym ciagu dozwolona gdy ciąża zagraża życiu matki, lub dziecko nie ma szans na samodzielne życie po urodzeniu.
  • Odpowiedz
@pieczarrra: Co, chłopak się zesrał i usunął swój komentarz? Dzięki, że dałeś cytat, zawsze ciekawi mnie co kryje się pod opisem "komentarz usunięty przez autora" XD
  • Odpowiedz
  • 4
@Jestembogaty Owszem, ale jeśli matka się dowie w np. drugim trymestrze, że płód jednak nie rozwija się prawidłowo i dziecko urodzić się urodzi, ale, dajmy na to, umrze w przeciągu góra paru dni, to obecna władza zmusza kobietę do urodzenia go, byleby pokropić wodą z d--y i pochować. Zero empatii dla samej matki (a na pewno też ojca), dla której to może być trauma do końca życia.
  • Odpowiedz
Owszem, ale jeśli matka się dowie w np. drugim trymestrze, że płód jednak nie rozwija się prawidłowo i dziecko urodzić się urodzi, ale, dajmy na to, umrze w przeciągu góra paru dni, to obecna władza zmusza kobietę do urodzenia go

@pieczarrra: Przecież tak było i przed wyrokiem TK... ()
  • Odpowiedz