@DirtyS: podpisuje się pod tym, przez to co się dzieje zostałem już jakiś czas temu sklasyfikowany jako lewak chociaż osobiście mam takie poglądy że i lewica i prawica by raczej na mnie przyjaźnie nie spojrzały ( ͡°͜ʖ͡°)
A co do pytania @Kiedys_Mialem_Fejm: - i tak i nie. Kocham ten kraj ale jako naród jesteśmy wiecznie podzielonymi miernotami i skutecznie podsycamy nasza tendencje
@Kiedys_Mialem_Fejm: nikt nie zrobił tyle dla laicyzacji i zabicia ruchów narodowych co PiS.
Skutecznie obnażyli środowiska narodowe w prosty sposób: dali im mówić ( ͡°͜ʖ͡°). Teraz nikt o zdrowych zmysłach nie ma wątpliwości jakimi pobudkami się kierują i jaki okropny zamordyzm mają za wzór swojego państwa.
@Iskaryota Mam podobnie jak od wielu lat mialem kompletnie w dupie kosciol i bylem po prostu pasywny tak teraz antykler na 100% i z radoscia ogladam znikome poparcie dla nich wsrod mlodych
@Kiedys_Mialem_Fejm: nadal jest sporo młodych korwinistów przegrywów, myślących pokrętnie, że przez ograniczenie praw kobiet zwiększa sobie u nich szansę, no i to bajdurzenie o wolnym ryngu, ale ten rak już chyba zawsze będzie. Takie sprzedawanie mokrych snów s---------a.
Wszystkie ich decyzje, "inwestycje" z góry kojarzą mi się z przekrętami, stawianiem swoich ludzi na stołkach - nie kompetencją, brakiem wykształcenia.
Patrząc na narodowych czempionów, każdy inteligentny człowiek zdaje sobie sprawę, że to co partia rządząca czyni, z całą pewnością nie jest dobre, a narodowe tym bardziej xD
@Kiedys_Mialem_Fejm: jak widzę coś o nazwie "narodowy" to mój umysł przyjmuje, że stworzył to Sasin albo Stalin. Tak mniej więcej to słowo dziś rozumiem.
@Kiedys_Mialem_Fejm: 'Narodowy' dzięki PiS zyskał kilka nowych synonimów - przepłacony, niepotrzebny, korupcjogenny, na o-------l, pseudo patriotyczny, źle zarządzany, nieopłacalny... Itp, itd
@DirtyS: same here xD Szury z konfy, na których do niedawna głosowałam (ha tfu na mnie) i cała reszta tałatajstwa zradykalizowały mnie w zupełnie drugą stronę, że chyba niedługo zacznę głosować na Lewice byleby całe to religijno-patriotyczne sekciarstwo odeszło na śmietnik historii
@Kiedys_Mialem_Fejm: ojj tak, kiedyś nawet tolerowałem narodowe zwierzęta, czasem do kościółka poszedłem, ale coż, dzięki pisowi - to bym najchętniej ideę narodowości zutylizował, bo prowadzi tylko do podziałów, a w miejscu kościołów stawiał, i z ich funduszy najlepiej, jakieś zakłady produkcyjne high-tech albo inne ośrodki badawcze, ha tfu na zacofanie
@Kiedys_Mialem_Fejm to kwestia że za co wie nie wezmą czym trzeba zarządzać to nie wychodź. Rzeczy które nie mają w nazwie narodowe a trzeba tam działać dłuższy czas też wyszły miernie.
@Kiedys_Mialem_Fejm: zdecydowanie tak. Kiedyś z dumą bym o sobie powiedział że czuję się patriotą. Dziś określenie "patriota" kojarzy mi się z głupotą, zacofaniem, obsesją i nienawiścią.
A co do pytania @Kiedys_Mialem_Fejm: - i tak i nie. Kocham ten kraj ale jako naród jesteśmy wiecznie podzielonymi miernotami i skutecznie podsycamy nasza tendencje
Skutecznie obnażyli środowiska narodowe w prosty sposób: dali im mówić ( ͡° ͜ʖ ͡°). Teraz nikt o zdrowych zmysłach nie ma wątpliwości jakimi pobudkami się kierują i jaki okropny zamordyzm mają za wzór swojego państwa.
Wszystkie ich decyzje, "inwestycje" z góry kojarzą mi się z przekrętami, stawianiem swoich ludzi na stołkach - nie kompetencją, brakiem wykształcenia.
Patrząc na narodowych czempionów, każdy inteligentny człowiek zdaje sobie sprawę, że to co partia rządząca czyni, z całą pewnością nie jest dobre, a narodowe tym bardziej xD