Wpis z mikrobloga

Gram sobie od jakiegoś czasu w d3, niedawno dowiedziałem się o PoE. Ile czasu potrzeba na ogarnięcie gry? Nie chodzi mi o bycie niewiadomo jakim pro graczem, bo na to i tak nie mam czasu. Czy generalnie warto się przesiadać z d3 na poe?
#pathofexile #d3 #diablo3
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@takjaknachrzcie: warto, dużo więcej contentu, więcej buildów, trade. Fakt faktem trochę wyższy stopień wejścia ale jakieś forum/youtube i da się radę, sam zacząłem w poprzedniej lidze i teraz gram swoją drugą i jest super mimo tego, że malutko ogarniam póki co
  • Odpowiedz
@takjaknachrzcie: warto, aczkolwiek na starcie polecałbym poszukanie jakiegoś fajnego buildu na yt który ci sie podoba konceptowo i go odtwarzać. Lepiej jeszcze poszukać na forum poe, tam masz tekstowo i wiele jest poradników noobfriendly. Na yt możesz trafic na gównofilm-spam który poza wizualnymi aspektami nie daje zbyt wiele. Poe ma setki skilli i pełno kombinacji, samemu zbudujesz gówno, które będzie padać na engame a ty nie będziesz w stanie zrobic
  • Odpowiedz
@takjaknachrzcie: zalezy co jest do ogarniecia.

Podstawy podstaw łatwo ogarnac, w zasadzie musisz tylko wiedzieć jakie mody ma jaki item, jak ustawiac kolorki na itemkach i co gdzie dropi. To jest easy.

Problem w tym, że w grze jest wiele mechanik które na pierwszy rzut oka nie pokazują jak działają i żeby je wykorzystywać trzeba znac kazdy ich sekret (najlepiej było grać w kazdej lidze) i znać ich mozliwosci zeby pozniej wybrac jaka broken mechanike do kopiowania exów (najwazniejsza waluta)
  • Odpowiedz
@takjaknachrzcie:

Witam nigdy gry nie ogarniesz, bo contentu jest tyle że nie jest to możliwe poza tym co ligę (około 3 miesiące mamy kolejny content i kolejna porcja do ogarnięcia, dlatego PoE trzeba się uczyć ciągle - oczywiście doświadczeni gracze mają ułatwioną sprawę ale to nie oznacza,że spoczywają oni na laurach - nie ma takiej opcji, bo to nie Diablo gdzie po bardzo szybkim czasie jesteśmy w endgame i tłuczemy jedynie GRy i przy okazji wymieniamy legendy na wersje starożytne czy przy dużym farcie na primale.

PoE to wspaniała gra i nie staraj się na początku być mądrzejszym "jajkiem od "kury", bo poniesiesz porażkę - skopiuj sobie dokładnie jakiś build uaktualniony do aktualnej ligi (miniony są dobrym wyborem dla początkujących - tanie i wybaczają błędy początkujących graczy)
gdy przetrwasz ten początkowy okres, to zyskasz wspaniałą grę na lata i wtedy zaczniesz robić modyfikacje buildów, bo będziesz wiedział co robisz i unikniesz błędów i
  • Odpowiedz