Wpis z mikrobloga

@WuDwaKa: Pocieszające jest to, że jeśli powstanie koalicja PO/2050 albo nawet PO/2050/Lewica to PiS i te 30% ****** co ich popierają mogą się cmoknąć xD Gorzej, że widuje się nawet sondaże, gdzie to jest ponad 40 ;_;
  • Odpowiedz
@WuDwaKa: Typowy to wyborca pisu to idiota, który wierzy w prostą propagandę, nie próbuje pochylić się nad argumentami, nie analizuje skutków obecnych decyzji rządzących. Jest przekonany, że wie lepiej, że polska jest taka super, a 500+ i 13emerytura to najlepsze co go w życiu spotkało.
  • Odpowiedz
@WuDwaKa: PiS osiągając taki wynik przegrywa wybory. Musieliby wykręcić ponad 35%. Ale i tak załamka, że s--------y są tak nieudolni i nic nie drgnęło. Polacy to debile.
  • Odpowiedz
@Trybun_Plebejski: wyborcy 2050 nie zagłosują na żadną inną partię, to są osoby w większości, które olewają wybory bo ileż można głosować na tych samych. A jak wygra PiS bez 2050 w Sejmie.. Cóż, w------e, ja sobie poradzę ale mojego głosu żadna łajza z "znanych partii" nie dostanie.

Ergo komitet jakikolwiek to dla ludzi z 2050 strzał w kolano
  • Odpowiedz
@Trybun_Plebejski: w żadnym wypadku nie może być żadnego wspólnego komitetu. Wielu ludzi tak jak ja nie zagłosuje juz na platformę a na 2050 juz najprawdopodobniej tak. Znam pare osób, które nie glosowały w ogóle albo oddały niewazne glosy bo nie chciały wybierac miedzy pisem i po a tak jakis procent z takich osobnikow moze zagłosuje na 2050
  • Odpowiedz
No rzeczywiście głosowanie na opozycję dużo zmieni...

Poniżej wynik głosowania za 14 emeryturą kilka dni temu

@Hlautameki: musisz być strasznie naiwny jeśli myślisz, że głosowanie przeciwko cokolwiek by zmieniło (na lepsze).

14 i tak by przeszła, a PIS przez następne 5 lat by wypominał, że biednym starszym ludziom żałują. I taką retoryką mogą przekonać kilka % niezdecydowanych, co w obecnej sytuacji może być kluczowe. Jeśli wybór jest pomiędzy moralnym zwycięstwem
  • Odpowiedz