Wpis z mikrobloga

Pomoże ktoś zgłaszać oszusta na olx? Śmieć podaje się za kobietę (albo nią jest) i codziennie wystawia za darmo bieżnie i sprzęty do siłowni, ale odbiór tylko z przedpłatą na konto a wysyłka podobnie po wpłaceniu 150zł oczywiście nowe konta każdego dnia a Olx nic z tym nie robi. link do oferty https://www.olx.pl/oferta/bieznia-elektryczna-uzywana-oddam-CID767-IDIgD0h.html

#olx #januszebiznesu #zlodzieje #oszustwo
gloom - Pomoże ktoś zgłaszać oszusta na olx? Śmieć podaje się za kobietę (albo nią je...

źródło: comment_1611613346tg29iLjx5lU29bUcDUw58g.jpg

Pobierz
  • 7
@Dibhala: Tylko że to walka z wiatrakami, jutro będzie nowe konto i te same ogłoszenia że niby za darmo a potem że jednak trzeba zapłacić. Olx powinno ogarnąć płatności tylko przez olx a nie jakieś januszostwo hodować :/
Olx powinno ogarnąć płatności tylko przez olx a nie jakieś januszostwo hodować :/

@gloom: nie rozumiem co napisałeś

Ale kto jest elektronicznym frajerem i nie potrafi przeczytać zaleceń olx, to jego strata.
Samo olx nie poda przecież jednej prostej i logicznej informacji, bo ... nawet nie wiem jak to nazwać.

Mianowicie: NIE KUPUJ OD NIKOGO KTO DOPIERO CO ZAŁOŻYŁ KONTO ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Dibhala: oczywiście że tak, ale nie widzę problemu żeby Olx nie wprowadziło tylko płatności przez olx, natomiast co do elektronicznego frajerstwa to też nie jest takie proste. z Olx korzysta wiele starszych osób które niekoniecznie ogarniają. Ogólnie powinienem to olać ale mocno mnie wkurza jak czegoś szukam i co 4 oferta to próba wyłudzenia, podróby albo inni złodzieje xd
@gloom: jak cię ktoś #!$%@? to dopiero na policji dowiesz się jak skala wyłudzeń i kradzieży internetowych wzrosła w zeszłym roku.

Natomiast #!$%@? mnie już obchodzą stare dziady. Jako były informatyk tłumaczyłem wielokrotnie. Ba, nawet prowadziłem swego czasu kursy obsługi komputera m.in. tzw" komputerowe prawo jazdy". I co? Psińco, w dupie to mieli bo "przecież ludzie nie oszukują".

W co nie wejdę na olx to "uwaga przeczytaj znowu oszukują!" aż do
@Dibhala: jasne i ja to wiem, ale ostatnio sporo kupowałem na olx i wukrwia mnie że musze czytać 10razy opis, przeglądać zdjęcia sprawdzać wszystko po 100 razy a i tak może się okazać że kupisz zdjęcie macbooka albo zdjęcie zdjęcia podroby macbooka. Allegro nie lepsze też widzę że coraz więcej jest cwaniaków.

Ale wydaje mi się że trochę też na portalach ciąży odpowiedzialność. Ludzie to dzbany i choć by mieli czerwoną
@gloom: mam jeszcze wystawionych kilka itemów na olx
Przez pryzmat porządnych opisów mogę powiedzieć że dobrze opisany przedmiot nie będący niczym kolekcjonerskim ani specjalistycznym nie sprzeda się.

Wolę odpalić frycowe alegro, niż tracić nerwy na zjebów i oszustów dybiących na okazje ogłoszeniowe wystawiane na "darmowych" portalikach.
Ale po tagu #olx cebula w polakach zbyt mocna żeby płacić od sprzedanej rzeczy.
Lepiej ponarzekać ( ͡° ͜ʖ ͡°)