@bluehead: Nie jestem w fandomie na tyle mocno by czytać co piszą, ale z tego co pamiętam z lat świetności Bionicle, z lat 2006+ jak byłem na LUGPolu to się domyślam. Boomerzy zawsze mieli wielki ból d--y o Bionicle, codziennie szkalowali.
Tak jeszcze dodam takie przemyślenie od siebie na ten temat. Z tego co rozumiem to do następnego etapu głosowania mają iść trzy pierwsze serie i wybrana ma być już tylko jedna z nich, czyli byłoby to Bionicle, Classic Space i Pirates i z tego ma chyba tylko jeden zestaw specjalny być ze zwycięskiej serii.
Jeśli tak będzie to pewnie "klasyczni" fani się zepną i wygra Classic Space lub Pirates. Trochę by mnie to
@Czymsim jakoś nigdy nie rozumiałem tego szału na bionicle. Ciężko to połączyć jakoś ze zwykłymi klockami a i przebudować jakoś bardzo nie idzie. Mam nadzieję że go nie wybiorą bo głupio gdyby plebiscyt na najlepszą serię LEGO wygrała seria która z klasycznymi klockami się najmniej kojarzy.
@DudyStary: W Bionicle chodziło mocno o historię i postaci. Jeden z elementów rewolucji w Lego jaką wprowadziła ta seria była właśnie fabuła, Lego specjalnie zatrudniło ludzi spoza swojej firmy (np. Christian Faber i Greg Farshtey) by im wymyślili fabułę i mitologię. Prócz zabawek były książki, komiksy, filmy i gry. Miało to wpływ na całą firmą który widać teraz, przy seriach takich jak Ninjago gdzie popularność jest podbijana przez kreskówkę.
@zjembigos: Galidor też miał własny serial, live action współfinansowany przez Lego. Była to chyba największa wtopa finansowa Lego, bo serial nie był zbyt popularny, a zabawki już zbyt mocno odchodziły od Lego, były to właściwie zwykłe "action figure" tylko z możliwością rozczłonkowania. Bionicle jeszcze pozwalało na większą kreatywność.
@Czymsim: @bluehead: Troche bez sensu Bionicle, bo nie tak dawno było bardzo podobne Hero Factory i sukcesu nie odniosło. Choć to fajna rzecz dla dzieciaków, bo się łatwo buduje i są walki.
jakoś nigdy nie rozumiałem tego szału na bionicle.
@DudyStary: Szału chyba nigdy nie było. Ja też za tą serią nie przepadam, ale jak obsrewowałem dzieciaki to fajnie się tym bawiły. Szybko budujesz, przebudowujesz, są różne bronie, walka, nawet 4 latek coś zbuduje w kilka minut.
#lego #bionicle
Bionicle prowadzi w głosowaniu Lego na najlepszą serię, które przeprowadzają z okazji 90 rocznicy.
źródło: comment_1611525011zKUJR6c8BBnpsEwgAvSQtT.jpg
PobierzJeśli tak będzie to pewnie "klasyczni" fani się zepną i wygra Classic Space lub Pirates. Trochę by mnie to
źródło: comment_1611526378Siy00Hxv5SDy7hRgVrgOrR.jpg
PobierzMiało to wpływ na całą firmą który widać teraz, przy seriach takich jak Ninjago gdzie popularność jest podbijana przez kreskówkę.
@zjembigos: Galidor też miał własny serial, live action współfinansowany przez Lego. Była to chyba największa wtopa finansowa Lego, bo serial nie był zbyt popularny, a zabawki już zbyt mocno odchodziły od Lego, były to właściwie zwykłe "action figure" tylko z możliwością rozczłonkowania. Bionicle jeszcze pozwalało na większą kreatywność.
@Czymsim: Pytanie kto by to kupił.
@DudyStary: Szału chyba nigdy nie było. Ja też za tą serią nie przepadam, ale jak obsrewowałem dzieciaki to fajnie się tym bawiły. Szybko budujesz, przebudowujesz, są różne bronie, walka, nawet 4 latek coś zbuduje w kilka minut.