Wpis z mikrobloga

Ogladalem jak jakis japoniec mowil ze na studiach mu sensej powiedzial ze jak zarysuje 1000 kartek w ciagu roku to bedzie rysowac nieporównywalnie lepiej

@Hrrr_tfu: @FailedArtist:

i tak jest!
Ja w miarę okayish rysowałam, ale podjęłam się #100headschallange (działał na instagramie i innych mediach) i zmusiłam się i w tydzień narysowałam 80 twarzy/głów i było widać mega postęp w rysunkach następujących po tym.
Więc polecam.
  • Odpowiedz
@FailedArtist: Hmm, a weź spróbuj do testów zmienić następnym razem brusha na jakiś ołówkowy. Bo na tym nie widać, aby to było rysowane tabletem i linie są mega ostre :D

Tak swoją drogą pisząc to chciałem samemu naszkicować ową postać. Niestety nie jestem dobry w kopiowaniu, więc posłużyłem się swoim stylem i 90% czasu poszło na te pieprzone włosy, bo ich nie ogarniam na tym zdjęciu xDDD
BlackReven - @FailedArtist: Hmm, a weź spróbuj do testów zmienić następnym razem brus...

źródło: comment_1611447793DKefJ1kD171dF4sCoYLBFn.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@BlackReven: brusha mogę spróbować zmienić, ale to moja wina że linie są nierówne/różnej grubości bo cała moc mózgu idzie w oddanie proporcji i kształtów. Za poprawne oddanie włosów się jeszcze nie zabieram xD skupiam się na twarzy, bo i tak póki co sama twarz jeszcze lekko mnie przerasta xD
  • Odpowiedz
@szymoker: Całe szczęście, że nie chcę portretów profesjonalnie rysować bo bym się odstrzelił chyba xD, Mi chodzi bardziej o to żebym miał jakieś pojęcie gdzie co się znajduje na twarzy, żebym mógł to umieścić na postaci. Nawet jeśli 100% nie będzie przypominać refa to nie problem, ważne dla mnie żebym mógł powtórzyć to co narysowałem i użyć w całej postaci. Reilly widzę jest faktycznie całkiem sensowny do tego. Nie chcę
  • Odpowiedz
@szymoker: Nie ma wielu ludzi którzy robią tylko jedną rzecz do perfekcji bo to podejście kosztuje wiele czasu, wysiłku i życia, a może się okazać nietrafione. Ja póki co chce być znośny z wielu dziedzin, a jak już spróbuje wystarczająco dużo różnych to wybiorę jakąś w której się wyspecjalizuje, ale też bez przesady, po prostu będę kompetentny. Motywacja jest, a nawet jak jej nie ma to i tak działam więc
  • Odpowiedz