Aktywne Wpisy
Wrrronika +18
Kiedyś byłam w stanie pisać z ludźmi przez 6-7 godzin dziennie.
Na przerwach, po szkole, w trakcie odrabiania lekcji, a potem jeszcze przed snem rozmawiać przez kilka godzin, przez telefon.
Teraz mam problem nawet by odpisać swoim przyjaciołom.
Nie wiem z czego to wynika, ale chciałabym by wróciła mi energia i chęć do rozmów, bo zawsze to lubiłam. Głównie przez ciekawość do świata. Rozmowy z ludźmi pozwolily mi wyjsc z cynizmu i zrozumiec, ze
Na przerwach, po szkole, w trakcie odrabiania lekcji, a potem jeszcze przed snem rozmawiać przez kilka godzin, przez telefon.
Teraz mam problem nawet by odpisać swoim przyjaciołom.
Nie wiem z czego to wynika, ale chciałabym by wróciła mi energia i chęć do rozmów, bo zawsze to lubiłam. Głównie przez ciekawość do świata. Rozmowy z ludźmi pozwolily mi wyjsc z cynizmu i zrozumiec, ze
wfyokyga +23
Giga dziura, nie wiem czy legit bo się mnie nie chce tego sprawdzać
Może i mam te 21lat i młodo wyglądam no ale na moje średnio 8 podróży w miesiącu pierwszy raz się spotkałem z taką bezpośredniością ze strony kierownika pociągu. Sam zwracam się zawsze do ludzi z szacunkiem i oczekuję tego samego
Jakbyście kolejarze chccieli sprawdzić która to Wasza koleżanka z pracy to jadę właśnie pociągiem EIP 8300 #pkp #kolej
@PROponujek: Sugeruję rzeczywiście odbyć trochę podróży, albo chociaż czytania - wtedy odkryjesz, że w różnych społeczeństwach (i
@PROponujek: Akurat w UK to byle sprzedawca w byle sklepie będzie milszy. A konduktor w pociągu się uśmiechnie, zagada a jak będziesz miał problem ze znalezieniem biletu to powie "spokojnie poszukaj, a ja wrócę za parę minut". O stokroć wolę brytyjską sztuczną uprzejmość na co dzień niż polską skwaszoną gębę i gburowatość na każdym kroku.
Komentarz usunięty przez autora
P0lak.exe xD
@Bogaty_grubas: A Ty dalej będziesz wchodził do urzędu z głową spuszczoną co by nie zdenerwować Pana Urzędnika. Ile ma zapłacić za bycie traktowanym z szacunkiem? 1000, 2000, 3000? Jak to się mierzy? Może po prostu na każdym kroku traktujmy się z szacunkiem? Proszę, dziękuje, dzień dobry, do widzenia, miłego dnia. Nawet przejście na ty może zabrzmieć inaczej jak powiesz „czy
Gdyby to było tylko "dzięki" albo bezosobowe
Np. w mojej ulubionej obecnie knajpce zwracają się do klientów bardzo bezpośrednio, ale uprzejmie. "Cześć, co ci podać?" Albo "Będzie gotowe za 15 minut, wpadaj", co jest nawet trochę pocieszne i zabawne i nie przeszkadza mi absolutnie, bo (mimo, że ja sama do ludzi zwracam się raczej na pan/pani) jest to jednocześnie uprzejmy i przyjacielski ton, a nie rozkazywanie, bo komuś się nie chce rozwinąć wypowiedzi dalej niż wyplucie