Aktywne Wpisy
dsomgi00 +64
Wrzucam jako ciekawostkę jak wygląda sylwetka z teściem na poziomie 540 ng/dl. Dzisiaj jako life-time natural przebadałem się po 11 latach stażu i mam bekę jak widzę małolatów z testem po 300-500 co chodzą i p------ą, że mają przez to depreche i forma im nie idzie xDDDD. Swoją drogą dementuje ploty typów co p--------i, że pewnie się kuje, ale sieje propagande. W komentarzu wyniiki z dzisiaj.
#pokazforme #testosteron
#pokazforme #testosteron
trebeter +90
Przybyli do Auschwitz-Birkenau po wyczerpującej podróży. Po wyjściu myśleli, że najgorsze już za nimi. Nie mieli pojęcia, że kawałek obok znajdują się komory gazowe w których za kilka godzin większość z nich zostanie zamordowana.
Trafili do niemieckiej fabryki śmierci"
Źródło: Mikołaj Kaczmarek - Kolor Historii
#historia #zydzi #iiwojnaswiatowa #fotografia
Warto też zaznaczyć, że obozy koncentracyjne to nie tylko Oświęcim czy znany głównie przez film Spielberga - Płaszów.
Obozów było dużo więcej, polecam Wikipedię przewertować.
Komentarz usunięty przez moderatora
@adrianpiotr: przecież to wie chyba każdy odrobinę zainteresowany historią tamtego okresu
@adrianpiotr: no to dobrze ją zlokalizowałem, zobacz co napisałem:
@adrianpiotr: no, o tej bramie myślałem, cyt.: Pociąg wjeżdżał od innej strony, przejeżdżając przez bramę główną (jest to prawdopodobnie najbardziej znany budynek Auschwitz II Birkenau - bardo często ten obóz zagłady unaoczniany, reprezentowany jest poprzez fotografie bramy głównej, wartowni i biegnących ku nim torom) kierując się na rampę.
@adrianpiotr: mogło być tak, że mi się w głowie inny obóz naniósł na plan Brzezinki. Nie miałem na myśli Auschwitz I, a na mapie od zachodu chyba rzeczywiście są krematoria (KII i KIII) - nie mam do niej legendy, potem spróbuję mapę obu tych obozów odnaleźć i ogarnę jak, którędy szły transporty (piesze), logistyka itd.
@adrianpiotr: nom, widocznie jej tam nie ma. Ja prawdopodobnie zasugerowałem się wpisem @Trojden (źle go odczytałem) - sądziłem, że my gadamy wyłącznie o Birkenau (pomyślałem, że gdzieś tam na jego terenie też jest ten napis, jednak więźniowie go nie widzieli. Pomyślałem w ten sposób - jeśli tory