Wpis z mikrobloga

Macie jakieś sprawdzone przepisy na filety z kaczki #sousvide? Bo tak różnie czasy na internetach podają, że to głowa mała (od 1h do 3,5h w 55 albo 16min w 62 stopniach) więc serio już zgłupiałem O.o
#gotujzwykopem
ps. 2 filety po 200g
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@k0n1k: o te 2h mi pasuje najbardziej :D
obsmażasz po czy przed? bo trafiłem na przepis gdzie robią to dwa razy ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@k0n1k: zjedzone/ dobre było - miękkie i równomiernie zrobione/ myślę, że następnym razem przedłużę o 30m, tak w ramach testu ;)
dzięki za protipa
  • Odpowiedz
  • 1
że następnym razem przedłużę o 30m, tak w ramach testu ;)


@acidd Ja p----i z indyka trzymam około 24h, tak że tego... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
@acidd 55 stopni. Mięso jest bardziej miękkie i prawie rozpływa się w ustach, ale nie wiem jak duża będzie różnica przy kaczce między 24h, a 2h, bo jeszcze nie próbowałem. Tak samo mam ze stekami. Gdy mam dobrej jakości mięso, to trzymam od 2h do 4h, a jak kupuje gówniane steki z biedronki, to dopiero po 10h kąpieli robią się na tyle miękkie, że można je gryźć bez żadnego wysiłku. Ogólnie
  • Odpowiedz