Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Hej, potrzebuje porady w sprawie sprzętu grającego do małego salonu (20m). Jest tyle ofert w necie, że już się zgubiłem. Budżet ok 2500-3000 co byście w tej cenie polecili? Coś w miarę uniwersalnego do słuchania muzyki i filmów? Chodzi mi o pełny zestaw gotowy do podłączenia do tv lub żeby puszczać muzykę ze spotifi lub płyt CD.

#audio #kinodomowe #muzyka #film
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 3
@GrzeesiekLBL Ja natomiast polecam zestaw stereo. Do muzyki zdecydowanie lepszy niż kino w układzie 5.1. Wzmacniacze stereo są zwyczajnie lepsze muzycznie niż apmplitunery-kombajny do kina domowego.
  • Odpowiedz
ja bym ogólnie polecił jakies kino domowe, ale na taki metraż np jakis dobry soundbar tez by był git

@RugFlipper: kino ok ale soundbar jest najgorszą opcją. Można zrobić kino na mniejszych głośnikach tak zwanych monitorach.
  • Odpowiedz
tera to sa takie soundbary ze z butow bys wylecial xD

@RugFlipper: chyba ze śmiechu mając świadomość jak tandetnie to gra w stosunku do normalnego sprzętu w tych samych pieniądzach.
  • Odpowiedz
hmm dobre pytanie, muzyka 70%.

@GrzeesiekLBL: to w takim wypadku interesuje Cię zestaw stereo ewentualnie w wersji z subwooferem co by w filmach było odrobinę lepiej.

Co do źródła filmów to serwisy streamingiwe najczęściej: Amazon i HBO

@GrzeesiekLBL: czyli kiepska jakość.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@ksiak: właśnie nad takim czymś myślę. Np yamaha piano Craft mcr-n670d. Ale tutaj już to kosztuje 3k a gdzie jeszcze subwoofer. Chyba, że masz do polecenia coś innego?
  • Odpowiedz
@GrzeesiekLBL: właśnie zerkam i ceny poszły do góry, jakiś czas temu kojarzyłem audio pro a26 w cenie 1.6k do tego sub za 1k i masz gotowy zestaw. Wtedy spotify z komórki poprzez BT sobie puścisz. Niby w testach chwalą sobie te A26 chociaż ja ich osobiście nie słyszałem.
  • Odpowiedz
@GrzeesiekLBL: możesz jeszcze celować w używane kolumny np Kipsch F2 albo Mission m34i. Jeżeli nie chcesz podłogówek to zamiast M34i szukaj M32i. Do tego można kupić jakiś wzmacniacz stereo.
Ale sterowanie będzie osobno - brak hdmi.
Wskocz sobie a forum audio do działu stereo i zobacz co polecają, będzie miał punkt odniesienia.
  • Odpowiedz