To niby nie jest toksyczna kobiecość? Nie są one winne temu?
@nowywinternetach: Nie, to konserwatywna mentalność i nieprzyjmowanie do wiadomości, że mężczyzna może być ofiarą ( ͡~ ͜ʖ͡°) I jeżeli nie wiesz, słoneczko, to "toksyczna męskość" nie dotyczy tylko mężczyzn, ale i kobiety - to po prostu cechy, które są kojarzone głównie z mężczyznami.
to "toksyczna męskość" nie dotyczy tylko mężczyzn, ale i kobiety - to po prostu cechy, które są kojarzone głównie z mężczyznami.
@ziumbalapl: Więc brzydko się to nazywa sugerując, że występuje tylko u nas. Raczej mało kto mówi, że to też występuje u kobiet i że one też są toksyczne. Zresztą uznałeś, że mężczyźni uczą takich postaw kobiety -czyli wina nasza, a to nieprawda. Same nie mają empatii i są złośliwe.
@nowywinternetach: A co mnie to obchodzi, że coś Ci się wydaje? To Ty sobie założyłeś, że toksyczna męskość dotyczy tylko mężczyzn. Tutaj mała ciekawostka:
To Ty sobie założyłeś, że toksyczna męskość dotyczy tylko mężczyzn.
@ziumbalapl: Nie założyłem, tylko to ludzie zakładają. Bo taki ma to wydźwięk, sugeruje toksyczność mężczyzn, proste. A wy tłumaczcie to ludziom, że nie tylko o nas chodzi.
@nowywinternetach: Ja nie będę nikomu niczego tłumaczyć, tu zrobiłem wyjątek xD Jeśli ktoś zamiast coś poczytać, chce wierzyć w brednie na temat toksycznej męskości, pomimo tego, że to pojęcie stworzone przez działaczy o prawa mężczyzn - spoko, droga wolna - w ten sposób łatwo wyhaczyć dzbanów z kolekcji "nie wiem, ale się wypowiem".
@ziumbalapl: Tych dzbanów to widzę akurat na lewicy i wszelkie julki o tym trąbią (np. na tiktoku, czy youtube). Nie widziałem ani razu spośród dziesiątek materiałów, czy wideo jak o tym trąbią, że to też tyczy kobiet. Jak widziałeś Ty daj link, wątpię byś miał :)
@nowywinternetach: Nie, to konserwatywna mentalność i nieprzyjmowanie do wiadomości, że mężczyzna może być ofiarą ( ͡~ ͜ʖ͡°) I jeżeli nie wiesz, słoneczko, to "toksyczna męskość" nie dotyczy tylko mężczyzn, ale i kobiety - to po prostu cechy, które są kojarzone głównie z mężczyznami.
@ziumbalapl: W wypadku kobiet, to nie jest toksyczna męskość tylko toksyczna kobiecość, ale takim jak Ty przez usta nie przejdzie,
W wypadku kobiet, to nie jest toksyczna męskość tylko toksyczna kobiecość, ale takim jak Ty przez usta nie przejdzie, że kobieta może być zła - a nawet jeśli jest zła, to na pewno dlatego, bo jest w niej coś z mężczyzny XDDDD
@dymitrop: Oczywiście, że są xD Fajne masz urojenia, fajne. Nazwij mnie jeszcze kukoldem, albo białorycerzem i będę mógł wyciągać bingo ( ͡°͜ʖ͡°)
źródło: comment_1610698652prHPDSSnh3UFYQIbd1HlDM.jpg
Pobierzhttps://www.fakt.pl/wydarzenia/swiat/londyn-domina-prowadzila-mezczyzne-na-lancuchu-po-stacji-londynskiego-waterloo/mdnckdl
źródło: comment_1610735788rAZc7M57KRiZ47er4DbocB.jpg
Pobierz@nowywinternetach: Nie, to konserwatywna mentalność i nieprzyjmowanie do wiadomości, że mężczyzna może być ofiarą ( ͡~ ͜ʖ ͡°) I jeżeli nie wiesz, słoneczko, to "toksyczna męskość" nie dotyczy tylko mężczyzn, ale i kobiety - to po prostu cechy, które są kojarzone głównie z mężczyznami.
@ziumbalapl: Więc brzydko się to nazywa sugerując, że występuje tylko u nas. Raczej mało kto mówi, że to też występuje u kobiet i że one też są toksyczne. Zresztą uznałeś, że mężczyźni uczą takich postaw kobiety -czyli wina nasza, a to nieprawda. Same nie mają empatii i są złośliwe.
źródło: comment_1610736803yd1Bo9xaYxGA6yJmmu2ddl.jpg
Pobierzźródło: comment_1610737324JXsBUxqamC74g8Jojne9kD.jpg
Pobierz@ziumbalapl: Nie założyłem, tylko to ludzie zakładają. Bo taki ma to wydźwięk, sugeruje toksyczność mężczyzn, proste. A wy tłumaczcie to ludziom, że nie tylko o nas chodzi.
@ziumbalapl: Naucz się czytać ze zrozumieniem ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nie napisałem popełniać tylko popierać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@ziumbalapl: W wypadku kobiet, to nie jest toksyczna męskość tylko toksyczna kobiecość, ale takim jak Ty przez usta nie przejdzie,
W dzisiejszych czasach wszystko możliwe
@dymitrop: Oczywiście, że są xD Fajne masz urojenia, fajne. Nazwij mnie jeszcze kukoldem, albo białorycerzem i będę mógł wyciągać bingo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@ziumbalapl: I kto tu ma urojenia :)