Wpis z mikrobloga

@caslin: gdyby potwierdzenie faktycznie można było zrobić za pośrednictwem e-banku (każdego, a nie jednego z wybranych, gdzie pewnie połowa i tak nie działa online), to już dawno miałbym to zrobione
jednak muszę iść prosić się o potwierdzenie do jakiegoś ZUSu, czy PZU, gdzie mi akurat mocno nie jest po drodze, więc tak to odwlekam od paru lat ( ͡° ʖ̯ ͡°)
ale jeśli urzędnicy państwowi, którzy
  • Odpowiedz
żeby było jeszcze śmieszniej to e-skierowania dzisiaj nie działały

@enzojabol: tak jak @kinson pisze - już jest niestabilna ( ͡° ͜ʖ ͡°)
strach pomyśleć co będzie gdy np milion młodych się na to rzuci w jeden dzień xD
  • Odpowiedz
  • 10
@Arrival
"Tak tylko przypomnę, że łatwa bankowość online powstała z 20+ lat temu"

20 lat temu to ja neta mialem.przez 0202122 albo przez lacze politechniki. A jakies 18 bodajze DSL wiec nie pitol glupot, bankowosc elektroniczna lezala i kwiczala
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Marcinnx: Nie psiocz na czasy a po prostu edukuj starszych jak masz takich w rodzinie.
Obecnie, próg wejścia w nowe technologie jest super niski i nie wymaga ultra wiedzy czy dużych pieniędzy.

Niedługo, brak dostępu do internetu będzie porównywalny do analfabetyzmu w zeszlym stuleciu.
  • Odpowiedz
  • 0
@Marcinnx: k---a, aż mam flashbacki z zakładania konta ikp mojej mamie przez telefon. Była na teście covidowym i dostała telefon, że wynik może sprawdzić na ikp. Ona biedna nie wiedziała co zrobić, dzwoni do mnie. Nie dość, że musiałem jej maila założyć, to strona ma mnóstwo błędów i często się wywalała i wszystko musiałem od nowa robić. Dobrze, że ma konto w PKO i dali się to zrobić poprzez konto,
  • Odpowiedz
  • 1
@m0rgi 20 lat temu mialem rowno 20 lat i w centeum naszego kraju w stolicy mialem dostep wdzwaniany przez 0202122. Co do bankowosci elektronicznej to lezala i kwiczala no moze w jakis firmach czy cos, ale przecietny kowalski nie mial do niej latwego dostepu a wrecz nie mozliwy. Ale co ty mozesz wiedziec twoj niby pstryczek o moim wieku swiadczy tylko o tym ze 20 lat temu co najwyzej wyszedles z
  • Odpowiedz
  • 2
@muak47: Kliknij w link a nie pierdzielisz głupoty o braku dostępu do bankowości online. W maju Inteligo minie 20 lat istnienia a to bankowość elektroniczna.
  • Odpowiedz
  • 1
@m0rgi a ty przeczytaj co pisalem a jak nie to popros kogos, to ze istnialo cos takiego to nie znaczy ze przecietny kowalski mogl z tego korzystac. Loty na ksiezyc tez byly i co ile razy byles?
  • Odpowiedz
  • 1
@muak47: To, że ty wtedy żyłeś w jakimś ciemnogrodzie bez stałego łącza nie oznacza, że każdy miał takie problemy.
Sam miałem wtedy już konto w Inteligo bo mieli karty do płatności online których jeszcze starszy bank z e-kontem w 2000 czyli mBank nie miał.
Więc powtarzam, nie gadaj głupot bo tylko się pogrążasz.
  • Odpowiedz
20 lat temu to ja neta mialem.przez 0202122 albo przez lacze politechniki. A jakies 18 bodajze DSL wiec nie pitol glupot, bankowosc elektroniczna lezala i kwiczala

@muak47: @prawilnik Przypominam, że 20 lat temu był rok 2001, więc nie było to aż tak dawno. Neostrada wtedy zaczynała pilotażowo, a rok później zaczęła się popularyzować. SDI działało w najlepsze. Ja na wiosce miałem isdn'a za stałą kwotę. Internet normalnie wtedy funkcjonował. Nie
  • Odpowiedz
  • 4
@Arrival
@m0rgi
Panowie przepraszam, moja wina. Bije sie w piers pamiec plata figle. Macie racje w 2001 juz mialem SDI i jakos ten caly internet juz zaczynal dzialac tak jak piszecie. P----------y mi sie daty i cofnelem sie o jedna epoke do czasow jak matka chciala mi wpierdzielic za rachunek od tpsy na net wdzwaniany
Jeszcze raz przepraszam :-)
  • Odpowiedz
  • 0
@Arrival prxeliczylem swoj wiek i cos mi nie gralo, ale dół cholera jasna juz jestem kuzwa stary i pamietam czasy ktore moje dzieci nawet nie zrozumieja :-(
  • Odpowiedz
@Arrival: Tanie Neo (wersja 128kbps za 60zł + VAT) dla ludu weszło dopiero 2004 roku. SDI było za 160 zł, co na tamte czasy było wysoką kwotą. Dziś też raczej nikt nie chciałby tyle płacić za sam dostęp do internetu. Nie sugeruj, że SDI czy ISDN był powszechnym łączem jakim ludzie korzystali w domach. Piszę, o ofertach dostępnych w skali kraju, bo lokalnie oczywiście występowały tańsze łącza internetowe.
  • Odpowiedz