Wpis z mikrobloga

Handlarz bronią wziął X milionów za respiratory i zwiał, nikt go nawet nie ściga - parę wzmianek w mediach, zero wrażenia na opinii publicznej
Ludzie się zaszczepili zamiast czekać do 2050 w kraju, gdzie połowa się nigdy nie zamierza szczepić - konferencje prasowe, szał w mediach, każdy Janusz i Grażyna ma swoje pięć groszy do wtrącenia

Chciałbym zrozumieć Polaków. Naprawdę.

#bekazpisu #koronawirus
  • 18
  • Odpowiedz
@pacjent_0: Wiesz co mnie smuci w tym wszystkim, że typ zrobił przekręt na respiratory i w tym państwo polskie udupiło 100 mln złotych, które jest nie do odzyskania, typa też ponoć nie da się ściągnąć i usadzić za kraty WTF?

Ale tobie się #!$%@? państwo polskie i skarbówka #!$%@? do dupy jak byś sobie chciał dorabiać 2 tysiaki do wypłaty układając płytki po godzinach bez fakturki ( ͡° ͜
  • Odpowiedz
@pacjent_0: przekaz medialny i kompleksy wobec innych. Na wykopie też to czasem widać, niby jest liberalny, ale czasem jak już wjedzie znalezisko o złych Niemcach to masz 5k wykopów przynajmniej. PiS właśnie gra na kompleksach ludzi.
  • Odpowiedz
Dodaj do tego że wkurzenie wywołało jedynie wepchnięcie się przed kolejkę do szczepienia.

@Trismagist: Pamiętam jak raz byłem na poczcie. Kolejka jak #!$%@? a ja śpieszyłem się do pracy, no trudno. Na żadnej ławce nie było kwitku do poleconego, to postanowiłem do kasy podejść i mówię ludziom w kolejce przepraszam przepraszam, ja tylko po kwitek, podszedłem do kasy i tylko o kwitek poprosiłem, żeby wypełnić jak stoję w kolejce a
  • Odpowiedz