Wpis z mikrobloga

@XIONC_CI_MORDE_LIZAL
Pan Alfa i Omega przed nami. 30h jazdy ma przygotować w 100% do jazdy? Wiesz ile rzeczy codziennie wykorzystywanych nie uczą? Ktoś nie jeździł nigdy samochodem i myślisz że po 30h od momentu aż instruktor pokaże jak ruszać będzie Kubica? Nie zesraj się typie
  • Odpowiedz
@XIONC_CI_MORDE_LIZAL: Stresujesz się przed egzaminem na uczelni? Powinieneś zrezygnować. Stresujesz się przed spotkaniem w pracy? Nie nadajesz się do tej roboty.

@alvaro1989 O czym ty piszesz w ogóle? XD
To mógłbyś porównać do egzaminu praktycznego, na którym stres jest czymś normalnym, a nie do standardowej jazdy samochodem.

Czy normalna jazda jest odpowiednikiem rozmowy o pracę?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 49
@XIONC_CI_MORDE_LIZAL: też myślałem, że 30 godzin jazd nauczy mnie jeździć. Miesiąc później leżałem na dachu. I bardzo dobrze, bo od tego czasu mam trochę pokory, której Tobie brakuje. Nie bądź śmieszny, nauka jazdy autem to tysiące i dziesiątki tysięcy pokonanych km w różnych warunkach i na różnej infrastrukturze, a nie 30 godzin poświęconej nauce jak zdać, a nie jak jeździć.
  • Odpowiedz
@XIONC_CI_MORDE_LIZAL: tłumacząc na twoje: stres przed pierwszą dłuższą jazdą to stres jakby przed pierwszym dniem pracy. To ze pierwszego dnia się stresuje nie znaczy ze tego nie umiem, po prostu nowa sytuacja i stresik. Madlajn da sobie radę i na następną taką trasę nie będzie się już aż tak stresować
  • Odpowiedz
@Madlajn Oj taka trasa to już nie przelewki. Mam nadzieję, że się dobrze wyspałaś.

Zaczynając od początku dobrze rozbić tę trasę na dwa dni po 35km żeby nie męczyć się na raz, o wypadek ze zmęczenia bardzo łatwo. Pamiętaj o śpiworze i namiocie, bo hotele zamknięte ://
Zrób sobie dostateczną ilość jedzenia, weź kuchenkę turystyczną żeby móc gotować wodę na kawę. Nie zapomnij też o powerbanku i mapach papierowych. Poinformuj kogoś
  • Odpowiedz
@Livian No nie. To nie jest jej pierwsza taka sytuacja. Może ta konkretna trasa tak, ale chyba siedziała wcześniej za kierownicą, co nie? Tak będzie mówić przez całe życie? Pojedzie do innego miasta - będzie to nowe miejsce, nowe drogi, więc też będzie się sterować. I będzie to w porządku?

Jak będziesz w jakimś mieście, w którym nigdy nie byłaś, będziesz musiała chodzić po chodniku, zatrzymywać się przed pasami, patrzeć lewo prawo, czekać na zielone światło. Będziesz się stresowała? Przecież to jest nowa sytuacja, bo wczesnien tego nie doświadczyłaś.

I ok, myślisz sobie, że to nie ma sensu, bo OP'ka pisze o PIERWSZEJ trasie. Racja, ale droga to jest jednak coś innego niż chodnik. Na chodniku jak w kogoś wejdziesz, to powiesz ,,oj, przepraszam i się uśmiechniesz", a na drodze... Cóż, nie jest tak kolorowo. Jest to odpowiedzialność, która bierzesz na siebie.
  • Odpowiedz
  • 23
@XIONC_CI_MORDE_LIZAL: głupie p---------e to ty tutaj uprawiasz, najgorsze, że tego nie widzisz. Jedna osobna może się mylić. Ale jak kilka ci pisze, że jesteś głupcem, to się czas nad sobą zastosowanić. Nie produkuj się, czarna, zadufany w sobie typie.
  • Odpowiedz
  • 0
@Madlajn Nie żebym się jakoś rzucał, ale jeżeli stresujesz się przed jazdą to powinnaś natychmiast zwrócić prawo jazdy...

Co to ma za znaczenie ile masz prawo jazdy? Masz uprawnienia to powinnaś być zdolna wsiąść i normalnie jechać, choćby to była trasa przez całą Polskę czy Europę.

To tak jakby operator dźwigu jak zaczyna bałby się, że może coś przewróci i zabije 20 ludzie. No nie, tak nie może być.

@XIONC_CI_MORDE_LIZAL
  • Odpowiedz