Aktywne Wpisy
mirko_anonim +9
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Od 4 lat jestem w związku z dziewczyną teraz vl22, w grudniu się oświadczyłem . Problem polega na tym, że przed oświadczynami mieliśmy takie same podejście do życia - do dzieci, tego że chcemy mieszkać w domu, który postawimy z możliwie najmniejszym kredytem, tego jakie mamy wartości, kompletna zgodność. Niestety po oświadczynach sytuacja się skomplikowała.
Trochę (nie)istotnych rzeczy nas różni - przede wszystkim zarobki (moje 3x większe niż jej),
Od 4 lat jestem w związku z dziewczyną teraz vl22, w grudniu się oświadczyłem . Problem polega na tym, że przed oświadczynami mieliśmy takie same podejście do życia - do dzieci, tego że chcemy mieszkać w domu, który postawimy z możliwie najmniejszym kredytem, tego jakie mamy wartości, kompletna zgodność. Niestety po oświadczynach sytuacja się skomplikowała.
Trochę (nie)istotnych rzeczy nas różni - przede wszystkim zarobki (moje 3x większe niż jej),
Aokx +132
Cała Wawa wyległa chyba zobaczyć świateczne dekoracje i napić się grzańca. Tłumy były takie, że ludzie nie miescili się na chodniku.
Obserwację w kontekscie #koronawirus są takie:
Na oko 10proc na luzaku sobie chodziło bez masek, ogromna wiekszosc z tych, ktorzy je mieli - to na brodzie albo ustach. Ci ktorzy mieli faktycznie- co 2min sciaganie na brodę do zdjęcia przy choince, potem zakładanie albo szybki szlug- maska na brodę i dalej znowu paradują w maseczce, potem łyk grzanca i znow maska xD
Było chłodno więc od razu wszystkie te szmatki były całe mokre..
Niektorzy chodzili w tych smiesznych polprzyłbicach, gdzie widać osadzone kropelki pary powstałej przy wydychaniu powietrza- od srodka i kapie to wszystko potem z tego(obrzydliwe)
Policji prawie nie było widać ale - widziałem patrol w bramie skitrany jak palili szlugi, :)
Ogólnie widać, że cała ta zabawa w maski na dworze i śmieszne "obostrzenia" w przestrzeni miejskiej zamieniają się w parodię i jest to fikcja, która działa tylko na papierze.
Byłem bardo zbudowany tym, że tak duzo ludzi po 9miesiecznym masowym praniu mózgow zachowywało się normalnie i że nie poddali sie dyktaturze strachu i głupoty.
Mam nadzieję, że dziś też nie będziecie się bać i ze po 19.00 zobaczę znowu uśmiechnięte twarze na ulicach.
Szcześliwego Nowego Roku wszystkim :)
#sylwester #sylwesterzwykopem
Komentarz usunięty przez autora
W lockdownie chodziłem na imprezy, na spacery, na rower, jeździłem na myjnie
ale na wykopie są tacy co się ciagle pytają czy np. "można kanapke zjesc na dworze"? i czy madat za to dostaną, albo "czy mogę wyjsc z psem w sylwestra?" xD
Niektórzy to chyba nie rozumieją, że to co w telewizji zobaczą albo co im sie pokaze na konferencji i pan władza powie a to co sie dzieje w swiecie realnym i prawdziwym życiu to są dwie rózne rzeczy.
Myślę że wykopkom co tak piszą po prostu nie chce się użerać z policją (a przynajmniej tą częścią tej instytucji która wlepia mandaty za wszystko)