Wpis z mikrobloga

Mam problem z moim laptopem z Windows 10. Srednio co 2-3h uzytkowania pojawia sie BSOD. Najczesciej gdy korzystam z jakiejs aplikacji i wchodze na yt zeby zmienic utwor. Wtedy wywala system i widac aktualna klatke z video , na tle niebieskiego ekranu. Laptop Lenovo raczej z gornej polki, zakupiony 3 msc temu. Sterowniki aktualne, brak konfliktow. Od nowosci wgrany tylko Chrome i Visual Studio . Czy moze miec to zwiazek z ostatnim niechlubnym updatem od microsoftu? Czy moze ktos ma z tym juz jakies doswiadczenia? Pozdrawiam #programowanie #programista15k #windows10
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Vladimirrr90: Na jednym z laptopów mam to samo, też Lenovo. I też będę musiał dokładnie sprawdzić, bo problem pojawił się po aktualizacji na przełomie listopada/grudnia chyba. Update odinstalowałem, a bluescreen nadal się zdarza. Na innym sprzęcie aktualizacja sterowników rozwiązała problem, a na Lenovo po sprawdzeniu wszystkiego nadal coś nie gra.
  • Odpowiedz
@Vladimirrr90: skoro nie masz kodu błędu to spróbowałbym dwóch rzeczy: przetestować pamięć za pomocą memtest86+ a jak to nie wykryje błędów to zrobić bootowalny usb z Ubuntu i posiedzieć trochę na nim. Jak się będzie wieszać również na Ubuntu to jest szansa, że problem jest sprzętowy.
  • Odpowiedz