Wpis z mikrobloga

#logikarozowychpaskow
Dlaczego ludzie jak robią zakupy, to nie kupią 100 kg soli, cukru i innych takich kretyńskich rzeczy raz na rok, tylko k---a dźwigają to raz na tydzień w tych foliówkach?
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@VanQator 1. nie każdy ma samochód 2. nie każdy ma gdzie to trzymać 3. ja kupuję jedno opakowanie soli i jedno cukru raz w roku, może ci, których widzisz, też tak robią?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@VanQator: ja dzieki pandemii zmieniłem przyzwyczajenia.
I mam teraz 10 kg soli 50 kg cukru i że 100+ mąki i chwalę sobie.
Ale też mam piwnice w dobrym stanie.
  • Odpowiedz
to nie kupią 100 kg soli, cukru i innych takich kretyńskich rzeczy raz na rok

@VanQator: mąka, cukier, sól, soda oczyszczona, mleko, jakieś dżemy... Wyjdzie tona produktów. Faktycznie prościej przywieźć z Lidla tonę produktów i wnieść na III piętro a i w końcu ten czwarty pokój nie będzie stał taki pusty, dobra rada, dzięki.

PS. U mnie rocznie cukru czy soli schodzi ok 1 kg, jeszcze zrozumiałym takie zużycie cukru
  • Odpowiedz
@VanQator powodzenia z toną produktów jak w jednym trafią Ci się mole spożywcze, które zaserwują Ci plagę we wszystkich innych produktach.
Jeszcze dochodzi kwestia przechowywania produktów przez cały rok, nie każdy ma miejsce i odpowiednie warunki.
  • Odpowiedz
@VanQator: Cukru kupujemy zapas bo u nas dużo schodzi, ale 100 kg soli, nawet 10, to bym do końca życia nie zużyła. A zapas mam na myśli 10kg. 100 bym nie miała gdzie trzymać
  • Odpowiedz